Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Varufakis sosté que el Govern espanyol “sembla que vulgui enfortir l'independentisme”

L'ex ministre de finances grec, Yanis Varufakis

elDiario.es Catalunya

L'exministre de Finances grec Yanis Varufakis, de visita a Barcelona, ha sostingut que “sembla que Madrid vulgui enfortir el moviment independentista a Catalunya” en prohibir un referèndum sobre la independència. “Si ho vol fer, no ho pot fer millor. Estan prohibint un referèndum! Prohibint-lo!”, ha exclamat Varufakis en una entrevista a Catalunya Ràdio. Varufakis participarà aquest vespre en una conferència al Born Centre Cultural.

Preguntat per les similituds entre Syriza i Podem, ha manifestat que el partit d'Alexis Tsipras “es va donar per vençut, i això ha fet molt de mal a Podem”, i ha dit que va demanar perdó al partit de Pablo Iglesias per això.

En la seva opinió, les realitats grega i espanyola “són comparables, però també molt diferents” encara que formen part de la mateixa crisi. Varoufakis ha considerat que a Europa hi havia por que Grècia sortís reeixida de les seves negociacions “perquè després vindria Espanya”.

Etiquetas
stats