Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Mas, sobre el 9N: “Votarem segur, una altra cosa és en quines condicions”

El president Artur Mas durant la seva compareixença després de la manifestació

Agències

Barcelona —

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha expressat aquest divendres el seu ple convenciment que el proper 9 de novembre els catalans podran participar en una consulta sobiranista: “Votarem segur, una altra cosa és en quines condicions es podrà fer” perquè hi ha coses que no depenen del Govern. S'ha reafirmat en el seu compromís de convocar la consulta sobiranista el 9 de novembre, tot i que ha remarcat que ha de celebrar-se amb totes les “garanties democràtiques” perquè el resultat no sigui qüestionat internacionalment i “s'entengui a tot arreu”.

Mas, en una entrevista amb Rac1, s'ha pronunciat en aquests termes després de la multitudinària mobilització d'ahir a la Via Catalana amb motiu de la Diada i a favor de la consulta, que va posar en evidència, segons la seva opinió, la “unitat i el consens” en el procés sobiranista, davant el què ha dit: “recullo el guant” per mantenir la unió.

El president català ha reiterat la seva intenció de treure les urnes el 9 de novembre, però ha avisat que la consulta s'ha de celebrar amb totes les “garanties democràtiques” i, a tall d'exemple, ha explicat que aquestes garanties impliquen que participin tant els “del sí com els del no”.

“Si no fem bé la consulta, serà com un bumerang que caurà sobre nosaltres”, ha alertat el president de la Generalitat.

Mas ha apel·lat de nou al consens, i ha assegurat que “farà tot el possible” perquè “no s'esquerdi la unitat” i fins i tot ampliar-la.

El president català ha insistit que després de la multitudinària mobilització d'ahir durant la Diada hauria d'haver-hi “algun tipus de reacció” per part del Govern, i ha lamentat que fins ara l'estratègia de l'Estat hagi estat la del “cartell del 'no' a tot”.

Etiquetas
stats