Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Xavier Martorell nega haver encarregat investigacions a Método 3 sobre polítics

El responsable de presons de la Generalitat nega espionatges a polítics.

EFE

Barcelona —

El director general de Serveis Penitenciaris de Catalunya, Xavier Martorell, ha negat aquest dijous que hagi encarregat a l'agència de detectius Método 3 investigacions sobre membres del seu partit o d'altres, ni des de CiU ni des de les empreses en què ha treballat com a responsable de seguretat.

En una breu explicació de tot just uns minuts abans del torn de paraules dels grups polítics, Martorell ha donat així compte de la seva relació amb l'agència de detectius Método 3 a la comissió d'Afers Institucionals del Parlament, en què ha comparegut després, i de forma separada, del conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

Martorell, que ha fet un repàs de la seva trajectòria de 27 anys vinculats a l'àmbit de la seguretat, des del sector públic o privat, ha afirmat que la seva relació amb l'agència Método 3 només ha estat comercial i que s'ha limitat a encomanar a aquesta empresa “activitats lícites i sempre legals”.

L'actual responsable de Presons de la Generalitat, que va ser director dels Mossos d'Esquadra i responsable de Seguretat del Barça, ha recalcat que mai no ha encarregat “cap investigació” a membres del seu partit ni d'altres, ni des de CiU ni des de les empreses en què ha treballat.

“Sempre he estat al servei del meu país, he assumit responsabilitats sensibles i complexes”, ha assenyalat Martorell, que ha lamentat que la seva trajectòria professional vinculada a assumptes relacionats amb la seguretat corre el risc de ser tractada de manera “llaminera” i “negativa”.

Etiquetas
stats