Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Martorell (CDC) va espiar dos regidors d'Unió i va passar la factura al Barça

Imatge de la seu de Método 3 a Barcelona.

eldiario.es

Barcelona —

Xavier Martorell (CDC), actualment director de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, va encarregar el 2010 a Método 3 l'espionatge de dos regidors d'Unió a la seva ciutat, Sant Cugat del Vallès (Barcelona), i la controvertida agència de detectius facturar aquest treball al FC Barcelona, segons la documentació que aporten aquest dimarts El Mundo i El Periódico. Martorell era llavors cap de seguretat del club, per al qual també va ordenar que s'espiés a alguns dels seus jugadors. En el cas dels polítics d'Unió, el preu dels dossiers, que va assumir la junta de Joan Laporta, va ser de 5.800 euros cadascun.

A petició de Martorell, Método 3 va elaborar informes sobre el patrimoni de Xavier Amador i Jaume Recasens, tots dos regidors el 2010 d'Unió a Sant Cugat del Vallès, municipi on Martorell presidia la delegació local de CDC fins que va dimitir recentment en esclatar el cas dels detectius. Els dos dirigents s'han declarat sorpresos per la notícia i han denunciat a la policia el que va passar, segons informen els rotatius.

Xavier Martorell es va veure obligat a deixar el seu càrrec a CDC a Sant Cugat quan es va fer pública la seva gestió perquè Método 3 realitzés un escombrat a la seu de la formació nacionalista a Sabadell, tot i que no va abandonar la direcció dels Serveis Penitenciaris de la Generalitat. Sobre aquell treball, Martorell va assegurar que CDC no va haver de pagar res a l'agència de detectius, que hauria prestat els seus serveis com un favor al llavors cap de seguretat del Barça.

Etiquetas
stats