Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Método 3 va fer treballs “sense cobrar” per a CDC de Sabadell

eldiario.es / Agencias

Barcelona —

Xavier Martorell, director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, ha admès avui que l'agència Método 3 va realitzar un “barrido” -una neteja de micròfons- a la seu de CDC de Sabadell per encàrrec seu, una informació que apareixia aquest matí a La Vanguardia. El rotatiu català difonia un correu electrònic de José Luis Marco, responsable financer de l'agència de detectius -i cosí del director Francesc Marc-, en què es demanava a Martorell quant havia de cobrar a Convergència de Sabadell per “una xerrada explicativa sobre les mesures de seguretat”, així com una“ auditoria de seguretat ”de les oficines del partit, on ja s'hauria fet un escombrat.

Tota aquesta informació l'ha confirmat aquest matí Martorell, que és també president de CDC a Sant Cugat del Vallès, en declaracions a l'emissora Rac 1. Ha certificat la veracitat del correu electrònic i de l'operació de “barrido” de la seu, però ha afegit que CDC no va contractar en cap moment a l'agència, sinó que va ser ell qui va demanar el servei a Método 3 com un “favor”. “Aquest mail és molt senzill”, ha dit, “em van demanar portar la seguretat de CDC, coneixia Mètode 3 i els vaig demanar que em fessin un favor i fessin el servei sense cobrar”.

No obstant això, en la missiva publicada per La Vanguardia, Martorell va respondre així a la pregunta de quant havien de cobrar al partit pels treballs: “No ho sé, però no massa. Em dieu els dos preus i jo ho demano a CDC”. Als micròfons de Rac1, Martorell ha repetit una i altra vegada que “no es va facturar res”.

El “favor” a Martorell es deu a què, en el passat, quan aquest era cap de seguretat del FC Barcelona, ​​i també amb la seva empresa privada provisió Seguretat, va contractar en diverses ocasions els serveis de Método 3. Així doncs, considera una cosa “normal” que la policia trobés entre la documentació confiscada a l'agència una carpeta amb el nom “Client: Xavier Martorell”, segons publicaven avui diversos mitjans.

Les paraules de Martorell deixarien en dubte la versió oficial de CDC sobre els seus contactes amb l'agència. Fa setmanes, quan van aparèixer informacions sobre un possible espionatge a Felip Puig organitzat des de dins de Convergència, la formació ja va assegurar que mai havien contractat a Método 3, ni tan sols “de manera indirecta”.

Etiquetas
stats