Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ada Colau veu “injustes i indefensables” les destrosses després de la manifestació pel Banc Expropiat

Ada Colau considera "injustes" les destrosses de després de la manifestació

EFE

Madrid —

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, opina que el problema no és que se celebrin manifestacions si no que li sembla “injust i indefensable” que es facin destrosses. “La violència mai és la solució”, ha considerat després de la tercera nit de protestes i disturbis pel Banc Expropiat de Gràcia.

En declaracions a la Cadena Ser, la regidora catalana ha opinat que “les manifestacions no són un problema, el problema és quan alguns fan destrosses injustificables del mobiliari, motos o cotxes de veïns que no tenen culpa de res”. L'alcaldessa també ha assenyalat que l'Ajuntament no té competències directes sobre el local al barri de Gràcia i que el desallotjament ho ha ordenat un jutge, i ha afegit que des de l'Ajuntament no es desentenen del problema.

“Nosaltres no volem tenir locals buits en els nostres barris i volem que tots els col·lectius que desitgin fer activitats socials, culturals i veïnals tinguin un espai on realitzar-les”, ha destacat.

Diu posar-se “del costat del sentit comú” en contra d'algunes acusacions de suport als okupes i ha afirmat que “el problema és que en barris molt densos hagi edificis buits per motius especulatius, encara que això no justifica la violència”. “Davant de totes les activitats socials i veïnals ens oferim a dialogar, buscar espais i ajudar, però els episodis violents han d'acabar ja”, ha apuntat Ada Colau.

Per la seva part el ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha opinat que els últims fets violents esdevinguts al barri de Gràcia estan “íntimament relacionats” amb el suport que, ha assegurat, brinda el govern de Colau al col·lectiu okupa. “L'equip de govern s'ha retirat de l'acusació particular que afectaven persones imputades en fets violents” i això “si no dóna suport a la violència, la facilita”, ha asseverat Fernández Díaz, també en una entrevista a la Cadena SER.

El ministre en funcions ha criticat a més que l'exalcalde barceloní Xavier Trias pagués 5.500 euros mensuals pel lloguer del banc okupat per evitar el desallotjament i referint-se a Colau ha dit que “algunes autoritats públiques han manifestat que només anaven a complir les lleis que consideressin justes. Qui sembra vents recull tempestes”.

Etiquetas
stats