Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barcelona no permetrà oficiar matrimonis a regidors que s'oposin a casar parelles del mateix sexe

Laura Pérez, regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI de l'Ajuntament de Barcelona

João França

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit que els regidors que expressin la seva objecció a casar parelles del mateix sexe no puguin celebrar cap tipus de casament. La decisió, anunciada aquest dijous per la regidora de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, i comunicada el dilluns de la setmana passada als regidors per l'alcaldessa Ada Colau, respon a una situació produïda l'any 2014. El llavors regidor del PP Óscar Ramírez es va negar a casar una parella de dones. El cas va arribar al Síndic de Greuges que ho va considerar una violació dels seus drets.

El Consell LGTBI de la ciutat va arribar a la mateixa conclusió que el Síndic: que “l’objecció de consciència davant la celebració d'un matrimoni de persones del mateix sexe constitueix una vulneració dels drets dels col·lectius LGTBI”. Per això l'alcaldessa, que és qui delega la potestat d'oficiar cerimònies de matrimoni, la retirarà a aquells regidors que manifestin objecció a casar parella del mateix sexe per tal de garantir els drets d'aquest col·lectiu.

Aquesta dijous s'ha reunit el Consell LGTBI per constituir un grup de treball de l'aplicació de la llei contra la LGTBIfòbia aprovada la legislatura passada al Parlament. “Ens hem d'acompanyar per les entitats que han treballat perquè s'aprovés aquesta llei”, ha remarcat Laura Pérez, que ha explicat que actualment estan analitzant des de l'ajuntament la feina feta en aquest sentit amb el govern Trias i fent formació específica als treballadors i treballadores municipals.

Impuls al Centre municipal de recursos LGTBI

L'Ajuntament ha decidit destinar un local de 1.314 metres quadrats per ubicar el Centre Municipal de Recursos LGTBI en resposta a les mesures recollides en el Pla Municipal LGTB 2010-2015. El projecte s'ha treballat amb el Casal Lambda, el Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), l'Associació de Paresi Mares de Gais, Lesbianes i Transexuals (Ampgil), l’Associació de Famílies Lesbianes i Gais, i Gais Positius i ara s'obre a un procés participatiu.

Etiquetas
stats