Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

CiU proposa obrir diàleg amb l'oposició per intentar fer fora Ada Colau del govern de Barcelona

Dies de turbulències pel govern d'Ada Colau a Barcelona

Yeray S. Iborra

Són dies convulsos pel govern d'Ada Colau a Barcelona. Fa uns dies l'oposició tombava el Pla d'Actuació Municipal –el full de ruta del mandat– i aquest dijous el govern es veia obligat a retirar les ordenances fiscals de 2017 de l'ordre del dia del ple municipal d'aquest divendres per la manca de suports. Precisament en aquest ple, escurçat per la retirada del principal punt de debat de la jornada, s'ha aprovat una proposta de CiU per reprovar l'acció del govern de Barcelona. L'oposició ha titllat de “política de gestos” les actuacions de l'Ajuntament.

La proposta de reprovació, llançada per CiU al plenari, ha rebut els suports de Ciutadans, ERC i PP. La CUP s'ha abstingut. El regidor de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha aprofitat la sintonia en la votació amb la resta de formacions de l'oposició del ple per obrir diàleg amb l'oposició per intentar fer fora Ada Colau del govern de Barcelona. “Ens comprometem a iniciar converses amb tots els grups per explorar la possibilitat de conformar una alternativa de govern”, ha dit Forn.

CiU, principal partit de l'oposició del ple amb deu regidors (un menys que BComú), ha carregat amb fermesa contra el govern de BComú i PSC i s'ha proposat per liderar converses en els propers dies per trobar una alternativa a la ciutat. “Avui el seu govern ha sortit derrotat: la majoria d'aquest plenari censura la seva manera de governar. Aquest plenari li diu que no podem continuar així. Com a principal grup de l'oposició, recollim el repte”, ha explicat el regidor convergent.

L'embat de CiU arriba després d'uns dies complicats en la governança per a Colau. Els potencials socis de Colau (ERC i CUP) han girat l'esquena al govern municipal en el debat sobre els impostos municipals, la primera de les dues grans polítiques econòmiques –després vindran els pressupostos. Els independentistes li han recordat que el pacte amb el PSC segueix sense contribuir a l'estabilitat del govern, un any i mig després de guanyar l'Ajuntament. 

ERC i la CUP s'han mostrat esquerpes amb les polítiques de Colau, fet que va induir aquest dijous al primer tinent d'alcalde de la ciutat, Gerardo Pisarello, a suggerir que el govern municipal obrirà converses amb la resta de grups de la ciutat. “A l'Ajuntament hi ha moltes forces polítiques i seguim confiant que podrem arribar als acords necessaris”, va concloure el primer tinent d'alcalde.

Comissió per un Pacte Municipal d'Infraestructures

Poc abans de la reprovació a la que s'ha vist sotmès el govern municipal, l’àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha informat sobre la creació d'un gran Pacte Municipal d’Infraestructures. La mesura ha estat aplaudida per l'oposició, com a “exemple” del tipus de polítiques pactistes que li cal al govern municipal per tirar endavant grans projectes per a la ciutat.

“Cal desenvolupar un espai per l’acord i per al consens a la ciutat, que ens permeti parlar amb les diferents administracions amb una sola veu” ha afirmat tinenta d'alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz. Ciutadans ha valorat com a positiva la iniciativa i ha destacat que “hi ha marge per arribar a acords polítics en infraestructures”, posant com a exemple la presumible inversió en Rodalies.

Etiquetas
stats