Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda busca reconstruirse ante el nuevo ciclo político
El PP de Ayuso bloquea la investigación de los negocios de su pareja
Opinión - 'Un español cuenta algo muy sorprendente', por Isaac Rosa

Colau es compromet a eliminar els antiavalots de la Guàrdia Urbana i s'apropa més a la CUP

L'alcaldessa Ada Colau amb agents de Guàrdia Urbana al barri de Gràcia

Yeray S. Iborra

El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha confirmat aquest dimecres que el nou Pla Director de la Guàrdia Urbana no inclourà la funció d'antidisturbis. El Pla Director, que elimina aquesta competència de l'Unitat de Suport Policial (USP), es presentarà al maig. La supressió dels antiavalots era una de les deu exigències de la CUP Barcelona per donar suport a la modificació pressupostària de Colau que es votarà aquest dijous. Pisarello però ha negat que aquesta mesura hagi estat imposada pels anticapitalistes —com ha insinuat la regidora de CiU, Sònia Recasens— i ha afirmat que aquest posicionament ja el defensava el seu govern des d'abans, com a aposta electoral.

“Una policia municipal no té com una de les seves funcions la tasca d'antiavalot”, ha matisat. La mesura, impulsada per un nou Pla Director, serà presentada aquest mes en el ple municipal per tal que pugui ser discutida per la resta de formacions. Això sí, ha estat presentada com a mesura de govern, el govern s'estalviarà la votació al Ple i només n'ha d'informar els grups.

L'eliminació dels antiavalots de la Guàrdia Urbana es trobava en el programa de Barcelona en Comú. En una entrevista amb Catalunya Plural, l'alcaldessa Ada Colau explicava fa uns mesos que la seva intenció no era eliminar la Unitat de Suport Policial –la unitat que ha actuat com amb funcions d'antiavalots–, sinó que pretenien simplement eliminar aquesta funció.

Acords amb la CUP

Pisarello ha aprofitat la compareixença per anunciar que les mesures relacionades amb les “deu pedalades” de la CUP implicaran 5,2 milions d'euros. Algunes mesures seran “estructurals” i s'aplicaran entre aquest any i el que ve, segons el tinent d'alcaldia. S'ha arribat a entesa per a remunicipalitzar serveis, garantir el dret a l'habitatge o per combatre la feminització de la pobresa.

Pisarello ha afirmat que les mesures consensuades el porten a ser optimista pel 'sí' aquest dijous a la seva macromodificació de crèdit, els pressupostos de 2016. El govern de Barcelona, que ja compta amb la suma d'ERC i PSC, haurà d'esperar però al Ple extraordinari d'aquest dijous a les 15:30h per saber la postura de la CUP, que debatrà avui en Mesa Política si dóna el seu aval.

Etiquetas
stats