Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Tras la Manta considera que l'informe del Síndic criminalitza la venda ambulant

Un dels missatges més repetits pels manters és "Sobreviure no és delicte"

elDiario.es Catalunya

Tres dies després que el Síndic de Greuges fes públic l'informe en què analitza el fenomen del 'top manta' a Catalunya, el col·lectiu Tras la Manta, que lluita contra la criminalització dels venedors ambulants, ha criticat durament l'informe i ha instat al Síndic a reconsiderar la seva posició.

Ho ha fet a través d'un escrit publicat al seu blog en què s'indica que el text publicat pel Síndic “llança acusacions de competència deslleial, insalubritat i inseguretat basant-se estrictament en informació anecdòtica aportada per entrevistes amb persones clarament interessades a reproduir aquesta idea”.

Tras la Manta, conformat per venedors ambulants però també per veïns i veïnes i persones compromeses amb la defensa dels drets humans, es queixen que per l'elaboració de l'informe es consulti diferents administracions públiques implicades en l'abordatge d'aquest fenomen, com ara els ajuntaments dels municipis on la venda ambulant té més presència, i que, en canvi, no se'ls consulti a ells.

Des de Tras la Manta recorden que els portaveus del Sindicat Popular de Venedors Ambulants van mostrar ja la seva predisposició a la trobada de la Taula de la Ciutat per trobar-hi una solució. “Volem reiterar la nostra disposició al diàleg i la cerca de solucions comunitàries i verdaderes” o “estem disposats a deixar la venda sempre i quan tinguem una alternativa laboral” són algunes de les frases que llavors van plantejar.

L'anàlisi que fa l'Ombudsman de la situació, no parteix, segons ells, de la “terrible situació i context social sinó de la descripció dels defectes legals, administratius, urbanístics, etc. provocats pel suposat comerç irregular”.De fet, la visió de l'informe del Síndic té, segons ells, molt a veure amb la utilització política d'un conflicte per imposar un model de societat “que valora la propietat per damunt de la dignitat humana”.

Una altra de les crítiques cap al Síndic, Rafael Ribó, se centra precisament en la “criminalització dels venedors, relacionant-los de manera confusa amb les suposades màfies de majoristes i importadors sense presentar una sola prova d'això”. I és que segons la informació que recull el document publicat dilluns una de les conclusions assegura que “les administracions públiques no han de permetre el 'top manta', ja que es tracta d'una activitat il·legal més pròxima a les trames mafioses que a la pobresa dels més vulnerables”.

Etiquetas
stats