Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Manters denuncien quatre dies d'assetjament de la Guàrdia Urbana al metro

Patrulles de la Guàrdia Urbana a l'entrada de metro Plaça Catalunya, a les Rambles

Yeray S. Iborra

Deu furgons de la Guàrdia Urbana a l'exterior i uns altres tants agents, vestits d'uniforme i també de secretes, a l'àgora de l'intercanviador de Plaça Catalunya, la boca de metro més propera a les Rambles. Aquesta ha estat –denuncia el Sindicat Popular de Venedors ambulants– l'estampa habitual dels últims quatre dies a la cèntrica estació de metro de Barcelona.

Els manters denuncien “persecució i assetjament” per part de la policia, a més del decomís de 25 paquets amb productes per vendre en les diferents operacions que la GUB ha realitzat des de dijous passat, segons han declarat fonts del Sindicat a aquest diari.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona ha confirmat l'operació de dijous passat, un pla de “saturació”, per evitar la venda a les Rambles. “El dispositiu d'aquests dies era un dispositiu ordinari en matèria de venda ambulant no autoritzada, amb saturació policial per evitar que es produís la venda ambulant no autoritzada”, ha remarcat el consistori a Catalunya Plural.

L'última d'aquestes operacions s'ha produït per partida doble aquest diumenge. Al migdia la Guàrdia Urbana, aquest cop –segons el Sindicat– hi havia set unitats a l'exterior, ha arribat fins a les andanes de l'estació i ha obligat a concentrar-se a prop de 40 venedors en una de les cantonades del subsòl. Segons testimonis ha hagut alguna picabaralla.

Ja a la nit, cap a les 21 hores, la policia ha ocupat de nou l'àgora de l'intercanviador de l'estació de Plaça Catalunya per bloquejar els torns. Segons els venedors, la policia ha informat a viva veu que el bloqueig era per “una avaria”. L'Ajuntament de Barcelona ha informat no tenir constància del bloqueig.

El Sindicat ha considerat les últimes intervencions de la Guàrdia Urbana com una “forma d'escalfar els ànims”, encara que ha cridat a la prudència als venedors. La situació preocupa al col·lectiva que, en un comunicat aquest dissabte, explicava que la “persecució” de la Guàrdia Urbana s'ha estès aquests dies per tota la Rambla de Barcelona, on també hi ha les parades de metro de Liceu i Drassanes.

Etiquetas
stats