Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

El govern de Rajoy reobrirà el CIE de Barcelona el 16 de juny

Manifestació contra la reobertura del CIE de la Zona Franca

elDiario.es Catalunya

Quatre mesos més tard del previst, però el Centre d'Internament d'Estrangers finalment reobrirà les seves portes el proper 16 de juny. Així ho ha avançat la Directa i ho ha comunicat el director del centre al Col·legi d'Advocats i a les entitats de drets humans, tal com han confirmat des de Tanquem el CIE. El CIE de la Zona Franca de Barcelona va tancar l'octubre de 2015 per dur a terme les reformes en les seves instal·lacions que reclamaven dos jutjats de Barcelona des del gener del 2014. Calia retirar les mampares a la sala de visita que separaven els interns dels seus familiars i instal·lar lavabos a les cel·les.

La previsió era reobrir el CIE aquest febrer, i les entitats que demanen el seu tancament es van manifestar en diverses ocasions per evitar-lo. Ara que hi ha una data de reobertura, la campanya Tancarem el CIE convoca una manifestació el dimarts 14 a les 19h a la plaça Urquinaona de Barcelona.

En aquest temps, tant el Parlament de Catalunya com l'Ajuntament de Barcelona han reclamat al govern de l'Estat el tancament del centre, amb posicionaments conjunts de tots els grups excepte PP i Ciutadans.

stats