Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia investiga per falsedat documental les irregularitats d'Acciona a ATLL

Imatge de la dessaladora del Prat

elDiario.es Catalunya

La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació per un possible delicte de falsedat documental en les irregularitats que va revelar l'Oficina Antifrau en la facturació de la societat Aigües Ter-Llobregat (ATLL), en mans d'un consorci liderat per Acciona des que la Generalitat va privatitzar la companyia el 2012.

El ministeri públic va acordar obrir la setmana passada diligències d'investigació, inicialment per un delicte de falsedat documental, en la facturació de serveis d'ATLL Concessionària a altres empreses controlades pel mateix grup Acciona. El termini de la Fiscalia per decidir si finalment presenta una querella és de sis mesos.

La investigació de la Fiscalia s'ha iniciat a partir d'un informe d'Antifrau on l'ens apreciava “múltiples irregularitats” en els processos de facturació d'ATLL Concessionària. En concret, l'organisme va concloure que Acciona va usar dues de les seves filials per facturar treballs injustificats i que no comptaven amb l'autorització de la Generalitat per valor de 13,3 milions d'euros.

L'informe d'Antifrau, que va néixer a partir d'una denúncia del sindicat CGT, també es va lliurar a l'Agència Tributària i al Govern, que ha obert un expedient al respecte. La possible querella de la Fiscalia suposaria un nou capítol en l'àmbit judicial d'una privatització que va ser anul·lada pel TSJC el passat mes de juny pels errors de la Generalitat durant la fase d'adjudicació.

Etiquetas
stats