eldiario.es

Menú

Els treballadors de Panrico a Santa Perpètua rebutgen el preacord

El resultat podria decantar cap al no la votació del conjunt de fàbriques del grup a Espanya en relació a l'Expedient de Regulació d'Ocupació en marxa

Els empleats catalans serien els més castigats per la reconversió de la societat de pastisseria

- PUBLICIDAD -
La plantilla de Panrico de Santa Perpètua rechaza el preacuerdo de ERE

La plantilla de Panrico de Santa Perpètua es manifesta contra el preacord de l'ERO / EFE

Els treballadors de Panrico a Santa Perpètua de la Mogoda (Barcelona) han rebutjat aquest dilluns el preacord
assolit entre els representants sindicals i l'empresa pel que fa a l'Expedient de Regulació d'Ocupació en marxa. El resultat ha estat clar: 217 persones d'un total de 219 han votat en contra d'acceptar el principi d'acord.

La votació s'ha desenvolupat en les diverses plantes del grup durant dissabte, diumenge i a primeres hores d'aquest dilluns. El preacord havia estat aconseguit pels representants d'UGT. En el cas de CCOO, les direccions no s'havien encara manifestat explícitament en favor del compromís.

La de Santa Perpètua és la fàbrica del grup que més durament patiria les retallades de personal, en cas d'aplicar-se el preacord aconseguit. La planta rebria una retallada de 159 baixes respecte a una plantilla total de 351 persones. La majoria d'aquestes baixes s'efectuarien abans de finalitzar l'any.

Potser per això la de Sant Perpètua també és la planta on amb més decisió s'han manifestat els treballadors contra els intents de l'empresa d'aplicar un dur pla de reestructuració. La plantilla d'aquesta fàrica fa cinc setmanes que manté una vaga indefinida.

El preacord contempla a nivell global un màxim de 745 acomiadaments i una reducció salarial d'entre un 15% i un 18% als que mantiguin el seu lloc de treball. A més, preveu una rebaixa del preu de venda dels productes de Panrico (com els Donuts, el Bollycao o els Donettes) de l'entorn d'un 25% per ser més competitius amb altres productes similars del mercat.

La situació després de la votació és curiosa perquè, segons fonts dels treballadors, la victòria de la posició contrària a l'acord a Santa Perpètua decanta lleugerament la votació en el conjunt del grup en contra del preacord. Potser per això, fonts de l'empresa han respost que pensen comptar els vots de la planta catalana com a abstencions, ja que la consulta prevista per dissabte no es va celebrar a Santa Perpètua. En aquest sentit, demà es reunirà la direcció de Panrico amb els sindicats per valorar si ratifiquen el preacord o es torna a obrir el període de debats.

Precisament diumenge els treballadors de Panrico es van manifestar pels carrers de Sabadell en contra del pla de viabilitat i dels acomiadaments que afecten a la seva companyia. Aquesta marxa va rebre el suport d'altres grups de treballadors que també  troben immersos en processos de reconversió i acomiadaments.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha