eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

El Suprem tomba la reducció del 5% del salari aplicada als treballadors de Catalunya Ràdio

 La mesura obliga a retornar 1,7 milions corresponents a dos anys de retallada dels sous

- PUBLICIDAD -

El Tribunal Suprem ha condemnat a Catalunya Ràdio a retornar als seus 400 treballadors el 5% dels seus salaris il·legalment retallat per l'empresa des de fa dos anys, segons un comunicat fet públic pel gabinet d'advocats Col·lectiu Ronda.

Catalunya Ràdio va pactar amb els seus treballadors l'1 de juny de 2011 una reducció salarial del 5% amb una data de finalització del 31 de desembre d'aquell any. Però, des d'aquella data la societat pública va mantenir el descompte. Ho va fer justificant-ho amb l'argument que l'empresa pública no podria tirar enrere la mesura ja que la Generalitat havia suprimit una de les pagues extres.

El Suprem ha sentenciat contra la posició de l'emissora pública. Considera que des de l'1 de gener de 2011 fins a l'actualitat el descompte és il·lícit. Per tant, condemna l'empresa a retornar els diners retinguts. Per tant, segons calcula el Col·lectiu Ronda, Catalunya Ràdio haurà de pagar als seus treballadors uns 750.000 euros a l'any, als que caldrà sumar uns interessos de demora equivalents al 10%, cosa que multiplicada per dos situa el deute en 1,7 milions.

A més, els treballadors tenen dret, segons la sentència, a recuperar els diners retinguts durant els sis mesos en què es va fer el pacte.

TV3 podria seguir el mateix camí

Com en el període objecte de la demanda es va produir una reducció de plantilla de Catalunya Ràdio, els treballadors afectats tenen també dret a percebre el que els va ser descomptat de manera incorrecta. Es més, fins i tot els que van plegar poden reclamar la diferència entre el que van percebre per acomiadament i el que haurien de percebre sense el descompte.

Els treballadors de TV3 tenen presentat un recurs en els mateixos termes que els seus companys de la ràdio pública. El cas, presentat davant del tribunal Superior de Justícia de Catalunya, estava arxivat a l'espera de la resolució de Catalunya Ràdio, segons fonts judicials, cosa que fa pensar que la resolució serà semblant.

Precisament CCOO ha demanat una reunió amb la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per reclamar l'aplicació de la sentència del suprem tant als treballadors de Catalunya Ràdio com als de les emissores de Televisió de Catalunya.

 

 

 

 

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha