Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Àngel Ros renuncia al seu escó al Parlament per no enfrontar-se amb el PSC

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha preferit deixar el seu escó al Parlament abans d'enfrontar-se al PSC i guanyar-se l'expulsió del partit que lidera Pere Navarro. Ros evita, d'aquesta manera, haver de votar en el debat previst per a aquest dijous al parlament català en què se sol·licitarà de l'Estat les competències per convocar referèndums. L'alcalde de Lleida havia manifestat la seva posició favorable a la proposta en contra de la línia marcada pel seu partit.

Paral·lelament, Pere Navarro es va estar reunint aquesta setmana amb cadascun dels diputats, que a més d'Ángel Ros, anunciaven la possibilitat de vot díscol amb la qüestió del dret a decidir i a cada un d'ells els va advertir que en cas de votar contra el criteri de la direcció serien expulsats del partit. Queda per tant per aclarir què faran la resta de diputats contraris a la línia oficial dels socialistes catalans. Fonts del PSOE no descarten que a la dimissió de Ros se sumin altres en les pròximes hores.

La polèmica i el debat arriba al si del PSOE a poques hores de celebrarse el seu comitè federal i després que Rubalcaba i Navarro enterressin la destral de guerra al voltant del dret a decidir i anunciessin que el debat està resolt en el si del socialisme, amb la seva aposta pel federalisme com a opció de futur.

Etiquetas
stats