eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

La CUP es dispararia fins als 16 escons segons el sondeig de la Generalitat

La CUP creixeria fins a una forquilla 14-16 escons, per sobre dels 10 actuals, i el seu augment garantiria la majoria independentista en vots

En la pregunta concreta sobre la independència, només el 46,7% dels enquestats responen afirmativament, per sota del 47,8% que responen “no”

El creixement de la CUP que pronostica el CEO avalaria la negativa de l’esquerra anticapitalista d’investir Mas, atès que les enquestes es van fer entre 5 i 27 d'octubre

- PUBLICIDAD -
El diputat de la CUP Antonio Baños al Parlament

El diputat de la CUP, Antonio Baños, al Parlament Sandra Lázaro

Si avui hi haguessin noves eleccions, la CUP milloraria resultats respecte el 27-S, aconseguint entre 14 i 16 escons i millorant els 10 diputats actuals. Aquest creixament, a més, suposaria el 50,9% dels vots segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), és a dir, garantiria la majoria independenista que es va resistir, amb el 47,8, el passat 27 de setembre.

Tanmateix, en la pregunta concreta “Vol que Catalunya es converteixi en un estat independent?”, només el 46,7% dels enquestats responen afirmativament, per sota del 47,8% que responen “no”. Aixi ho confirma el CEO fet públic aquest divendres. La resta de formacions no patirien grans canvis. En concret, Junts pel Sí sumaria 61-63 escons; Ciutadans (C's), 24-26; el PSC, 14-15; CSQP, 10-12, i el PP, 8-10.

El treball de camp s’ha dut a terme entre els dies 5 i 27 d'octubre, etapa en la qual la CUP, tal i com havia dit en campanya, havia insistit en la seva negativa d'investir Artur Mas com a president de la Generalitat. L'enquesta s'ha fet a partir d'una mostra de 2.000 individus, tal i com ha explicat el director del CEO, Jordi Argelaguet, que ha presentat en roda de premsa els resultats de la tercera i última onada del Baròmetre d’Opinió Política de 2015. 

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha