Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Josep Manel Busqueta dimiteix com a assessor del grup parlamentari de la CUP

Busqueta, en un acte de campanya de les passades eleccions catalanes

Oriol Solé Altimira

L'economista i pastisser Josep Manel Busqueta ha dimitit com a assessor econòmic del grup parlamentari de la CUP – Crida Constituent. Busqueta ocupava aquest càrrec des del passat mes de gener, quan va renunciar a la seva acta de diputat en virtut de l'acord entre Junts pel Sí i la CUP.

En declaracions a Catalunya Plural, Busqueta ha explicat que, després de més de mig any, no l'ha convençut el caràcter “tècnic” del càrrec d'alliberat a l'oficina parlamentària de la CUP, per la qual cosa ha decidit deixar-ho.

“El treball que a mi m'agrada és el polític, i el seguiré fent fora del Parlament”, ha sostingut. Busqueta és una de les veus influents de l'entorn cupaire i de l'esquerra independentista catalana per la seva formació i divulgació de l'economia marxista, del cooperativisme i la sobirania econòmica, disciplines que seguirà tractant ara.

En les passades eleccions catalanes del 27 de setembre de 2015, Busqueta va ser de número 3 per Barcelona a les llistes de la CUP i va sortir escollit diputat, càrrec que va ocupar fins al gener d'aquest any. Al costat de Julià de Jòdar, va ser un dels dos diputats cupaires que van dimitir com a conseqüència de l'acord entre els anticapitalistes i Junts pel Sí que va permetre arrencar a la legislatura. Malgrat que no va entrar més a l'hemicicle com a diputat, sí que es va quedar al Parlament assessorant el grup de la CUP en matèria econòmica i pressupostària.

Busquetar és autor de L'hora dels voltors (El Jonc, 2013), un llibre que pretén “explicar la crisi a una ciutadania estafada”. També va ser assessor del govern veneçolà en els últims mesos de mandat d'Hugo Chávez.

Un cop abandonada la segona fila institucional, la particular porta giratòria de Busqueta serà la de la pastisseria familiar de Bellpuig (Urgell). A més, seguirà participant en el Seminari d'Economia Crítica Taifa.

Etiquetas
stats