eldiario.es

Menú

Junqueras considera que el govern espanyol posa en risc la seguretat dels catalans

El líder d'Esquerra lamenta que el Govern no convoqui la Junta de Seguretat de Catalunya

Considera una excusa que el Govern no ho faci perquè "no li agrada el clima polític i les decisions que adopta el govern català"

- PUBLICIDAD -
Junqueras ve "irresponsable" al Gobierno por "poner en riesgo la seguridad"

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, aquest dissabte EFE

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, considera "irresponsable" el Govern de Mariano Rajoy per no convocar des de fa vuit anys la Junta de Seguretat de Catalunya. Segons ha dit aquest dissabte el vicepresident del Govern, així es posa "en risc la mateixa seguretat dels ciutadans", ja que els Mossos d'Esquadra "no disposen" dels instruments necessaris.

Les declaracions arriben després que el Ministeri d'Hisenda hagi enviat un requeriment a la Generalitat advertint que només pot oferir 50 noves places al cos de Mossos d'Esquadra i que el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto argumentés aquest divendres que la convocatòria requereix un "clima d'entesa i de confiança" que no es dóna en aquests moments pel repte sobiranista.

Per a la conselleria d'Interior de la Generalitat són "imprescindibles" almenys 500 places noves de mosso per poder garantir la seguretat a Catalunya. En la seva intervenció en obert al començament de la reunió del Consell Nacional d'ERC, Junqueras ha lamentat que "en comptes de garantir la seguretat de tots el Govern espanyol prefereix posar-la en risc". A més també ha criticat l'accés a la informació de la policia catalana.

Segons ha dit, no convocar la Junta de Seguretat no permet als Mossos accedir al banc de dades de l'Europol. Segons Junqueras, que el Govern del PP no convoqui la Junta de Seguretat adduint "que no li agrada el clima polític i les decisions que adopta el govern català és una excusa que no s'aguanta" perquè vuit anys enrere encara no s'havia iniciat el procés sobiranista.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha