Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Convergència paga els 250.000 euros de fiança perquè Viloca pugui sortir de presó

Viloca en una imatge d'arxiu quan va ser traslladat a la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona el passat mes d'octubre

EFE

Barcelona —

Convergència ha dipositat la fiança de 250.000 euros imposada per l'Audiència de Tarragona perquè el tresorer del partit, Andreu Viloca, pugui abandonar la presó i quedar en llibertat provisional en les pròximes hores, després de romandre entre reixes des del 22 d'octubre passat pel cas del 3%.

Segons han informat a Efe fonts judicials, el partit del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha dipositat aquest dimecres al jutjat avals per valor de 250.000 euros, de manera que Viloca podrà sortir de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès (Barcelona), previsiblement en les pròximes hores.

En una interlocutòria, la secció quarta de l'Audiència de Tarragona havia acordat aquest dimecres deixar en llibertat sota fiança Viloca, a qui també ha ordenat que se li retiri el passaport i que comparegui setmanalment al jutjat en entendre que la seva suposada vinculació a un “entramat organitzat” d'àmplia capacitat econòmica i contactes d'“especial rellevància” augmenta “exponencialment” el seu risc de fuga.

L'Audiència adoptava aquesta resolució després d'una vista celebrada dimarts en què la defensa de Viloca, exercida per l'advocat Xavier Melero, va demanar que es revoqués l'ordre del jutge del Vendrell (Tarragona) d'enviar-lo a presó preventiva, mentre que la Fiscalia Anticorrupció va sol·licitar que seguís a presó, per risc de fuga i de destrucció de proves.

En el seu escrit, l'Audiència no aprecia risc de destrucció de proves, tot i que admet que sí que existeix un “elevat” risc de fuga, pel que ha imposat a Viloca una fiança de 250.000 euros i, un cop abandoni la presó, ordena que se li retiri el passaport, que se li impedeixi sortir d'Espanya i que comparegui cada dilluns en seu judicial, amb l'objectiu de “minimitzar” el risc d'una acció elusiva de la justícia.

“Hi ha indicadors de la concurrència d'un entramat organitzat, entramat amb una àmplia capacitat econòmica, amb contacte amb diferents persones d'especial rellevància, circumstància que, unida a la gravetat dels fets denunciats, incrementen exponencialment el risc de fuga de l'avui apel·lant”, adverteix la interlocutòria, en relació a Viloca.

Viloca, que va ser detingut el 21 d'octubre passat en el marc de la investigació del titular del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell (Tarragona) sobre presumpte pagament de comissions d'empresaris a CDC a canvi de l'adjudicació d'obra pública, va ingressar inicialment a la presó de Tarragona, encara que als pocs dies va ser traslladat al mòdul de seguretat de la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès (Barcelona).

El tresorer de CDC està acusat dels delictes de prevaricació, suborn, finançament il·legal de partits polítics, alteració de concursos públics, falsedat i blanqueig de capitals.

Etiquetas
stats