Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La guerra entre detectius de Método 3 destapa pagaments irregulars per a la 'Operación Cataluña'

L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz

elDiario.es Catalunya

L'intercanvi d'acusacions entre diferents investigadors privats vinculats a l'agència Método 3 i els seus entorns ha destapat el presumpte cobrament irregular de diversos d'ells de les estructures policials encarregades de l'anomenada 'Operación Cataluña', liderada pel comissari José Manuel Villarejo mitjançant la Direcció Adjunta Operativa (DAO) de la Policia.

Segons dues denúncies, interposades per l'exdirector de l'agència Método 3 contra dos dels seus treballadors i per l'exdona d'un d'ells, tots dos haurien rebut pagaments d'un enllaç de Villarejo a canvi de l'elaboració d'informes contra polítics independentistes. En les denúncies s'adjunta abundant informació documental, corresponent a missatges privats entre un dels acusats, l'exdetectiu Julián Peribáñez, i la denunciant, que llavors estaven casats.

Ella va interposar la denúncia la setmana passada, segons revela aquest dimecres el diari Ara, assegurant davant els Mossos que tant el seu exmarit, Peribáñez, com el col·lega d'aquest, Antonio Tamarit, tots dos extreballadors de l'agència, van rebre pagaments d'un home conegut com el bigotis, a canvi de treballs externs però encarregats per la policia. Segons la seva denúncia, el Bigotes faria d'enllaç entre els detectius privats i l'estructura policial creada per Interior per perjudicar líders independentistes.

La denúncia de l'exparella de Peribáñez va en la mateixa direcció que una altra efectuada al setembre passat per Francisco Marco, exdirector de l'agència Método 3 i enfrontat a Peribáñez i Tamarit. Marco va presentar una denúncia contra ells, acompanyada de missatges de WhatsApp i correus electrònics proporcionats per l'exdona de Peribáñez. Segons publica el diari Público, aquests missatges mostren evidència d'activitats policials sense empara judicial i pagaments del Bigotes a Peribáñez i Tamarit amb fons reservats.

L'exdona de Peribáñez indica a més que el seu excompany l'hauria amenaçat en saber que havia proporcionat la documentació incriminatòria a Marco. Per aquest motiu la dona va interposar la denúncia, tement que consumés les seves amenaces.

Tant ella com Marc identifiquen al Bigotes amb Antonio Giménez Raso, qui havia estat detectiu company de Peribáñez i Tamarit i després, presumptament, havia treballat com a soci del comissari Villarejo. L'època en la qual es produeixen els missatges, el contingut acreditaria pagaments per activitats parapolicials, és 2014, coincident amb la 'Operació Catalunya' que eldiario.es va revelar al novembre d'aquest any.

Entre els capítols més coneguts vinculats a l''Operación Cataluña' s'hagi l'elaboració d'informes fantasma contra Artur Mas abans de les eleccions de 2012, el cas Pujol o les converses que van sortir a la llum entre el ministre de l'Interior, Fernández Díaz, i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, que indicaven la conspiració entre els dos organismes per elaborar falsos casos de corrupció contra independentistes.

Etiquetas
stats