Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La PAH fa un 'escrache' a Rajoy a Barcelona: “Mig milió de desnonaments és sensat?”

Captura de pantalla del vídeo de l''escrache' silenciós de la PAH a Rajoy

Arturo Puente

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha protestat aquest dimarts contra les polítiques d'habitatge del Govern del PP amb un 'escrache' contra Mariano Rajoy, durant un acte del president del govern en funcions a Barcelona. Dos activistes han irromput mostrant les característiques samarretes verdes de la PAH i un d'ells li ha preguntat: “Mig milió de desnonaments és sensat?”.

Els serveis de seguretat han procedit a expulsar els activistes de la sala de l'hotel on se celebrava el col·loqui. Segons han explicat posteriorment els membres de la PAH a aquest diari, l'objectiu era cridar l'atenció sobre els desnonaments que se segueixen produint, en el marc de les cinc demandes de la PAH als partits.

Posteriorment el president en funcions s'ha referit a la política d'habitatge i ha justificat que el seu govern hagi recorregut la llei catalana contra els desnonaments per motius competencials. “Respectar la llei i les competències és necessari per la convivència”, ha assegurat Rajoy.

Després de l''escrache¡, Rajoy s'ha referit a la PAH assegurant que “dins dels desnonaments jo he vist de tot”, posant l'exemple de persones l'únic ingrés de les quals és la renda que cobren per una casa que tenen llogada a un tercer. “El problema és que hi hagi persones que envaeixin immobles públics o particulars. La propietat privada és sagrada”, ha tancat el candidat del PP.

Igual que va fer el 20D, en aquesta campanya la PAH ha interpel·lat a tots els partits perquè es comprometin amb cinc mesures que la plataforma entén “de mínims” per garantir el dret a l'habitatge: dació en pagament retroactiva, lloguer assequible, stop desnonaments , habitatge social i subministraments bàsics garantits. Aquest dissabte la PAH va anunciar “una campanya de pressió i senyalització al PP, de cara a les eleccions generals, en qualsevol acte on estigui”.

Precisament el PP és el partit que menys s'ha compromès seves mesures, segons el parer de la PAH. “No ens sorprèn que el PP no inclogui mesures per fer front a l'emergència habitacional, ja que la seva funció ha estat la de mantenir els desnonaments. Votar el PP és votar pels desnonaments”, valorava el portaveu de la PAH, Carlos Macías, en un article d'opinió a Catalunya Plural.

Aquest diumenge dos activistes de la PAH van interrompre el discurs del president en funcions en un acte de campanya a Lleida, al què Rajoy va contestar: “Caldrà demanar-li al senyor Iglesias que no ens enviï més manifestants o que els enviï una mica més tard

Etiquetas
stats