Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

El PP de l'Hospitalet torna a carregar contra la immigració amb una octaveta que cobreix la seva candidata amb un vel

Fullet repartit pel PP de L'Hospitalet, mostrant la seva candidata Sonia Esplugues vestida amb nicab / @trinitro

Arturo Puente

El PP de l'Hospitalet ha accentuat la seva posada en escena xenòfoba en la recta final de la campanya. En un acte centrat en la immigració, els conservadors han repartit un fullet en el qual cobreixen la seva candidata, Sonia Esplugas, amb un nicab. A la primera pàgina del fullet repartit apareix una franja horitzontal amb els ulls d'Esplugues sobre la frase “Defensem la nostra cultura i la nostra llibertat”, simulant que esta coberta amb la peça de vestir islàmica. Quan s'obre el díptic, apareix la cara completa de la candidata i diverses propostes electorals, com prohibir el vel i vetar les ajudes socials als immigrants que “vulnerin les nostres normes de convivència”.

Aquesta és la segona octaveta repartida pel PP de la localitat per donar a conèixer les seves propostes antiimmigració. El mes passat la formació va repartir un full de propaganda en el qual proposava limitar comerços com basars i quebabs, a més de sol·licitar 5 anys d'empadronament per accedir a determinades ajudes socials. La campanya, titulada “Pensem el mateix”, va en línia del discurs que el PP català està esgrimint davant les municipals catalanes, a imatge de la que el 2011 va portar a Xavier García Albiol a l'alcaldia de Badalona. Esplugas, que freqüentment lliga immigració i inseguretat, s'ha mostrat una orgullosa defensora de les polítiques antiimmigració aplicades a Badalona pel seu partit.

L'anomenat “model Albiol” és la línia principal de la campanya municipal del PP a Catalunya. La setmana passada el PP de Barcelona va repartir octavetes al Raval, el barri amb més població immigrant de la ciutat, assegurant que el “Raval no pot convertir-se en un gueto islàmic”. Alberto Fernández Díaz, alcaldable per Barcelona a més de germà del ministre d'Interior, no és l'únic candidat del PP català que ha centrat la seva campanya en la immigració. A Rubí la candidata del PP Mònica Querol utilitza com a eslògan de campanya la frase “Primer els de casa!” usada habitualment pel partit xenòfob Plataforma Per Catalunya.

Davant l'empenta de Ciutadans, que podria arrabassar llocs clau a la formació d'Alicia Sánchez Camacho, el PP català ha optat per refugiar-se en el discurs contra la immigració que, fins ara, havia vingut fent PxC, un partit de clar tall racista que en les legislatures passades va obtenir representació en ciutats importants com Vic, l'Hospitalet, Manresa o el Vendrell.

De fet els populars van començar a incendiar el discurs de la immigració poc abans de la campanya electoral, amb una bateria de propostes al Parlament en què reclamaven limitar les ajudes socials o prioritzar la sanitat per “ciutadans de ple dret”, cosa que va també la la línia de Ciutadans, que considera que els immigrants sense papers no han d'accedir a tot el catàleg de sanitat pública i advoquen ferventment per prohibir el vel.

SOS Racisme va anunciar la setmana passada que portaria la campanya del PP a Catalunya davant la Fiscalia de l'Odi i van lamentar que el PP hagi optat per copiar l'estil d'altres partits europeus que busquen rèdits en un discurs antiimmigració.

Etiquetas
stats