Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Parlament ajorna portar al ple el procés constituent després de l'avís del Constitucional

La Mesa del Parlament

Europa Press

Barcelona —

La Mesa del Parlament ha decidit aquest dimecres ajornar per ara la decisió de si inclou en el ple de la setmana que ve les conclusions de la comissió d'estudi en què JxSí i la CUP aposten per impulsar un “procés constituent” català que derivi en la independència.

Segons fonts parlamentàries, la Mesa, controlada amb majoria absoluta per JxSí, s'ha limitat a “prendre nota” de les conclusions, posposant així la decisió de si incloure-ho en l'ordre del dia del plenari de la setmana que ve, que comença el dimarts i és l'últim del període de sessions.

La decisió de la Mesa arriba després que el Tribunal Constitucional avisés al Parlament aquest dimarts que l'activitat de la comissió d'estudi s'havia de sotmetre “al compliment de les exigències de la Constitució” i que no podria dirigir-se a la “obertura d'un procés constituent a Catalunya encaminat a la creació de la futura constitució catalana i de l'estat català independent”.

Etiquetas
stats