Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

El TSJC cita a declarar com a investigada per segon cop a Carme Forcadell el 8 de maig

El TSJC cita com a investigatss a Forcadell, membres de la Mesa de JxSí i a Nuet

Oriol Solé Altimira

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar com a imputada –investigada, segons la nova denominació– a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el proper 8 de maig pels presumptes delictes de desobediència i prevaricació.

És la segona citació com investigada que el TSJC envia a Forcadell, en ambdós casos per no aturar votacions de resolucions parlamentàries vinculades al procés independentista i en contra del que li havia advertit el Constitucional. El TSJC també ha citat pel 23 de maig al representant de Catalunya Sí que és Pot a la Mesa, Joan Josep Nuet, finalment imputat encara que havia quedat fora de la querella de la Fiscalia contra els quatre membres de JxSí de la Mesa.

Forcadell tornarà a pujar les escales del Palau de Justícia de Barcelona el proper 8 de maig, com ja va fer el passat mes de desembre. En aquesta ocasió ho farà acompanyada d'una altra representant de JxSí a la Mesa del Parlament, la secretària primera, Anna Simó, també imputada en la causa. El vicepresident primer, Lluís Corominas, i la secretària quarta, Ramona Barrufet, aniran a declarar el 12 de maig.

A més de citar-los a declarar com a investigats, la magistrada instructora, Maria Eugènia Alegret, ha acceptat la petició de la Fiscalia de considerar la causa com a complexa, el que podria allargar la instrucció fins a un màxim d'un any. El passat mes de febrer, l'alt tribunal català va unir a la causa inicial contra Forcadell per permetre la votació sobre el procés constituent –que s'instruïa des d'octubre de 2016– la causa contra la mateixa presidenta i els altres membres de JxSí de la Mesa per no frenar una votació sobre un referèndum unilateral.

En la querella presentada al febrer contra Forcadell i els altres tres diputats de JxSí, la Fiscalia no hi va incloure al representant de Catalunya Sí que és Pot a la Mesa, Joan Josep Nuet, per la seva “falta de voluntat de sumar-se al projecte polític de ruptura unilateral amb el sistema constitucional” tot i haver votat igual que els membres independentistes de la Mesa. Finalment, la jutgessa l'ha imputat i citat a declarar el pròxim 23 de maig.

A l'escrit on cita a declarar Nuet, la magistrada Alegret no raona el perquè de la seva imputació. Tan sols indica al diputat que el 23 de maig se li cita i se li “entregarà una còpia de l'escrit de querella per al coneixement dels fets pels quals se l'investiga”. Nuet ha escrit a Twitter: “Reafirmo la meva innocència i la dels meus companys i companyes, reafirmo les meves idees polítiques”.

Etiquetas
stats