eldiario.es

Menú

La crema de fotos del rei s'estén a diverses ciutats catalanes en suport als detinguts

La detenció de tres persones acusades de cremar fotografies de Felip VI ha suscitat manifestacions a les principals ciutats, on s'han repetit les accions per les quals s'investiga els detinguts

La policia busca dues persones més per detenir-les, una de les quals ha aparegut a la concentració que es duia a terme a Barcelona

La CUP, que ha demanat la dimissió del conseller d'Interior, ha convocat una concentració aquest dimarts davant les portes de l'Audiència Nacional

- PUBLICIDAD -
Manifestantes queman fotos del rey Felipe VI en Barcelona en solidaridad con los detenidos

Manifestants cremen fotos del rei Felip VI a Barcelona en solidaritat amb els detinguts Sònia Calvó

L'esquerra independentista catalana ha respost aquest dilluns a la tarda a les detencions de tres persones, acusades de cremar fotos del rei Felip VI, amb concentracions a diversos punts de la geografia catalana. Durant aquestes protestes s'han tornat a cremar fotos del sobirà espanyol en solidaritat amb les tres persones detingudes en el marc de l'operació que duen a terme els Mossos d'Esquadra, ordenada per l'Audiència Nacional.

El nucli de les protestes s'ha concentrat a la plaça d'Orfila de Barcelona, al barri de Sant Andreu, on prop d'una centena de manifestants, acompanyats per diputats i representants de la CUP, han cremat fotos del rei davant la seu del districte. Un dels investigats als quals la policia catalana té ordre de detenir, Roger Santacana, ha acudit a la plaça a l'espera dels mossos, després que diverses fonts informessin que estava detingut. Una altra de les buscades, Nora Miralles, ha enviat tweets donant a entendre que es trobava en llibertat a primera hora de la nit.

Diputadas de la CUP han estado presentes en la concentración de Barcelona

Diputades de la CUP han estat presents en la concentració de Barcelona Sònia Calvó

La policia catalana ha detingut fins al moment a tres dels cinc requerits per l'Audiència Nacional, tot i que s'espera que en les pròximes hores sigui detingut el conjunt dels investigats per un delicte d'injúries a la corona. El tribunal especial actua a instàncies d'una denúncia de la pròpia policia catalana, que va obrir un atestat en l'última Diada de l'11 de Setembre, quan un grup de persones va cremar fotos del rei i banderes en un acte de l'esquerra independentista.

Les protestes per les detencions s'han estès a diverses ciutats catalanes, com Sabadell, Tarragona, Cornellà, Girona o Vic, en algunes de les quals s'han tornat a cremar fotografies. D'especial intensitat ha estat la concentració de Santa Coloma, ja que un dels detinguts és Aitor Blanc, líder de l'oposició a l'ajuntament de la ciutat per la candidatura Som Gramenet. Fins a la plaça de l'ajuntament colomenc s'han desplaçat càrrecs de municipis dels voltants, com l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.

Els detinguts passaran a disposició judicial de l'Audiència Nacional en les pròximes hores. Diverses organitzacions de l'esquerra independentista han convocat una manifestació per a aquest dimarts a Madrid, davant les portes de l'Audiència, a on es desplaçaran diversos diputats i electes municipals de la CUP.

La detenció dels tres investigats per presumptes injúries a la Corona ha suscitat durant aquest dimarts la reacció irada del grup de la CUP al Parlament, que han demanat la dimissió del conseller d'Interior Jordi Jané. Els diputats anticapitalistes han acusat el departament d'una actitud "autonomista" i també han trencat fotos del rei.

Per la seva banda, els partits del Govern han defensat l'actuació dels Mossos d'Esquadra recordant que actuen com a policia judicial a les ordres de l'Audiència Nacional. La portaveu del PDECat, Marta Pascal, ha reclamat no carregar contra la policia autonòmica i ha justificat que el Govern no entre a valorar decisions judicials. Mentrestant, des d'ERC s'ha qualificat d'atemptat contra la llibertat d'expressió, encara que també s'ha defensat la tasca dels mossos.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha