Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els Mossos detenen dos dels cinc investigats per cremar fotografies del Rei a la Diada

Roda de premsa de la Cup sobre crema de fotos del Rei a la Diada

elDiario.es Catalunya

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns a dos dels cinc membres de la CUP que la setmana passada van plantar al jutge de l'Audiència Nacional, que els havia citat com a investigats per cremar fotos del Rei durant la darrera Diada. De moment, segons han anunciat fonts del partit independentista, s'ha detingut dues persones: Aitor Blanc i Jordi Almiñana. Tots dos seran portats a Madrid davant el jutge –a les 9h– d'aquest dimarts per a declarar.

Les dues detencions, ordenades per l'Audiència Nacional, s'han efectuat a primera hora del matí, una a Navàs (Barcelona) i l'altra a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), segons han informat a EFE fonts policials. Segons aquestes fonts, els Mossos d'Esquadra també tindrien previst detenir les altres tres persones investigades.

De moment, els dos detinguts són Aitor Blanc Aranjuelo, regidor i portaveu del grup municipal Som Gramenet (coalició formada per Podem i la CUP), i Jordi Almiñana Domènech, que figura entre els signants d'un manifest titulat “Gir a l'esquerra ”(Gir a l'esquerra), segons el col·lectiu Alerta Solidària. Els altres tres activistes, acusats d'un delicte d'injúries a la Corona i que també van plantar al jutge el passat dimecres 7 de setembre, són els membres de la CUP Iván Altimira Miralles i Nora Miralles Crespo, així com Roger Santacana Hervada, que apareixia com candidat de la CUP per Manresa (Barcelona).

Malgrat que la crema de fotos del rei, així com de banderes espanyoles i franceses, és una cosa habitual en les manifestacions que l'esquerra independentista –la CUP, Endavant, el sindicat COS o l'organització estudiantil SEPC– convoca cada any per la Diada, el PP català també va denunciar al setembre davant la Fiscalia aquesta crema, a més d'imatges del Rei i de la Constitució. El líder del PP català, Xavier García Albiol, també va anunciar que denunciaria la CUP per unes suposades declaracions ofensives contra la corona.

Dimissió del conseller Jordi Jané

Per la seva banda, la CUP Barcelona, ha expressat aquest dilluns el seu rebuig a les detencions i més ha llançat un missatge a l'òrgan nacional del seu partit. La regidora a l'Ajuntament de Barcelona de la CUP, Maria José Lecha, ha demanat la dimissió del conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané.

“Aquesta manifestació va ser investigada pels Mossos per iniciativa de la conselleria d'Interior. Considerem que Mossos i Interior adopten mesures repressores contra l'esquerra independentista”, ha expressat Lecha, mentre els regidors Josep Garganté i Maria Rovira sostenien un cartell en el qual es podia llegir “Ni rei, ni por”.

Etiquetas
stats