Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ciutadans destitueix Alexis Marí com a portaveu en les Corts Valencianes

Alexis Marí

EUROPA PRESS

Madrid —

L'Executiva de Ciutadans ha decidit aquest dilluns nomenar nous portaveus en les Corts Valencianes i en els ajuntaments de Huelva i Badajoz, apartant així Alexis Marí, Enrique Figueroa i Luis García-Borruel, que ocupaven fins ara aqueixos càrrecs, segons ha informat el secretari general de Cs, José Manuel Villegas. Aquestes decisions s'han pres després de valorar la “confiança” de la direcció de la formació taronja en cadascun d'ells.

A partir d'ara, la portaveu en les Corts Valencianes serà María del Carmen Sánchez, diputada per Alacant i portaveu adjunta del grup parlamentari; en l'Ajuntament de Huelva serà la regidora María Martín --que havia sigut rellevada al desembre, segons ella perquè estava embarassada-- i a Badajoz serà l'edil Julia Timó.

Els portaveus de Ciutadans en la resta de Parlaments autonòmics i ajuntaments de capitals de província --el 95% del total-- han sigut ratificats per l'Executiva nacional. Villegas ha explicat que el Comitè Executiu havia de decidir la continuïtat o no dels diferents portaveus després de la celebració del congrés del partit el febrer passat.

Les decisions anunciades aquest dilluns s'han pres després de valorar la “confiança” de la direcció de la formació taronja en cadascun d'ells, ja que són els qui han de “donar la cara” per la línia política que van aprovar els afiliats al febrer i pels nous òrgans de direcció del partit.

Major cohesió i una estratègia clara

En el cas dels portaveus apartats, Villegas ha indicat que el que cerca l'Executiva de Ciutadans és aconseguir “una major cohesió” en el grup parlamentari valencià i els dos grups municipals i també establir “una estratègia política molt més clara i definida”.

Referint-se específicament a la Comunitat Valenciana, ha afirmat que allí “hi havia una exigència que es donaren solucions” perquè “hi havia coses que no estaven funcionant bé”.

Així mateix, ha aclarit que el relleu de Marí “no és una conseqüència directa del seu posicionament sobre els Pressupostos Generals de l'Estat”, que el portaveu en les Corts considera que no responen adequadament a les necessitats dels valencians.

Etiquetas
stats