Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Politècnica de València va ingressar 116 milions d’euros el 2023 per la seua activitat en R+D+I, la xifra més alta de la seua història

Ciutat Politècnica de la Innovació de la UPV.

Toni Cuquerella

1

La Universitat Politècnica de València (UPV) va ingressar un total de 116,2 milions per la seua activitat en R+D+I durant l’any 2023. D’aquesta manera, la universitat ha assenyalat l’exercici com “un any de rècord per a la recerca, la innovació i la transferència amb segell UPV”, ja que és la xifra més alta de la seua història.

Aquesta és la xifra més destacada de l’informe ‘UPV Innovació’, que resumeix un any d’R+D+I de la UPV. Però a més la institució acadèmica va registrar 40 noves sol·licituds de patent; va aprovar cinc noves empreses derivades (quatre de les quals participades –Sensing Tools, PhysioMRI, Artikode, Opticalsens i CiberTRS–); i va registrar 26 nous programaris. D’altra banda, també va ser un any de rècord per a la projecció internacional de la seua R+D+I, amb 24 nous projectes europeus, 3 dels quals coordinats, i un import superior a 5 milions d’euros. 

El vicerector d’Innovació i Transferència de la Universitat Politècnica de València, Salvador Coll, assenyala: “El 2023, la UPV va ser un any més clau per al desenvolupament científic, tecnològic i empresarial de la Comunitat Valenciana. La nostra universitat va continuar incrementant les seues relacions amb el sector productiu, i vam reforçar la nostra aposta per la transferència, la formació, la internacionalització i la comunicació i la divulgació científica. Sens dubte, el 2023 va ser, de nou, un any de rècord per a la nostra R+D+I”.

El programa ‘UPV Innovació’ promociona i canalitza les relacions amb l’entorn empresarial i institucional des de diverses unitats de la Politècnica. Aquest programa es basa en un model de relació entre la identificació de necessitats del sector privat i la capacitat des de l’ecosistema d’innovació UPV (acadèmics, emprenedors, professionals de transferència de tecnologia, estudiants) d’aportar solucions de manera productiva per a l’empresa.

El programa permet articular tots els serveis i les activitats que la universitat, a través de tots els seus instruments, proporciona a fi de dinamitzar la innovació empresarial basada en el coneixement.

D’altra banda, el pròxim 21 de març la Politècnica ha anunciat que celebrarà un esdeveniment per a estudiants. Des d’UPV Innovació, juntament amb el PIAE+ i el Centre de Formació Permanent, s’ha organitzat per a la Delegació d’Alumnes de la UPV una sessió de formació per a facilitar eines i competències amb la finalitat d’innovar des de les seues diferents escoles.

Etiquetas
stats