Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Alfonso Grau assegura desconéixer la caixa B del PP de Rita Barberá que investiga el jutge

L’exvicealcalde de València Alfonso Grau en arribar a la Ciutat de la Justícia de València

Voro Maroto

València —

L’exvicealcalde de València Alfonso Grau ha afirmat aquest dilluns davant del jutge que desconeixia l’existència d’un pretés compte opac del PP amb què es van finançar campanyes municipals, alhora que ha negat que contractara actes per als comicis dels anys 2011 i 2015, en contra de la versió de la responsable de finances del PP local i dona de confiança de Rita Barberá en l’Ajuntament de València, Carmen García-Fuster.

Grau ha declarat aquest dilluns en el Jutjat d’Instrucció número 18 de València, encarregat d’instruir el cas Imelsa, com a investigat per la peça en què s’investiga un presumpte delicte electoral del PP i de blanqueig de capitals.

L’exvicealcalde ha arribat a la Ciutat de la Justícia de València cap a les 11.30 hores acompanyat del seu advocat i entre crits de ‘lladre’ i ‘corrupte’. En eixir dels jutjats, sense parar-se a atendre els mitjans de comunicació que l’esperaven, s’ha limitat a dir que ha estat tranquil “tota la vida” i “ho continue estant”, ha postil·lat.

Davant del jutge sí que ha respost a les preguntes que se li han formulat al voltant del presumpte delicte electoral. Ha indicat que desconeixia l’existència d’un pretés compte opac del PP i ha mantingut que no va contractar cap acte per a les campanyes municipals dels anys 2011 i 2015.

En concret, ha explicat que desconeix qualsevol contracte amb l’empresa Trasgos, agència a què es van adjudicar actes el 2011 sota el mandat de l’exalcaldessa de la ciutat Rita Barberá, i també qualsevol altra adjudicació a proveïdors el 2015. Tampoc no sap qui va autoritzar aquests esdeveniments. En aquesta època, ha postil·lat, es va desentendre de la publicitat de la campanya quan va ser imputat en el conegut cas Nóos.

Després de Grau, li ha tocat el torn a Juan José Medina, exalcalde de Montcada i exvicesecretari d’Organització del partit a la província, que ha defensats a l’eixida dels jutjats que desconeixia l’existència del compte opac: “Jo no sé més d’altres comptes” només que de l’oficial del PP de la província de València, ha insistit. Sobre això, ha explicat que sabia que hi havia un compte “i ací s’efectuaven totes les despeses” tant de publicitat exterior com de mitjans contractats pel carrer Génova. “Només –ha afegit– he fiscalitzat un compte, el d’un banc on estava autoritzat, igual que també ho estava el president del PP de la província de València Rafael Betoret i el gerent durant els anys 2011 i 2015”.

Quan li han preguntat pel presumpte compte opac del PP, ha indicat que el desconeixia: “Els ajuntaments, tots els grups municipals tenim un compte i els plens estan obligats a fiscalitzar els diners, igual que la Diputació. Jo només conec el compte del PP de la província de València, que era responsabilitat meua”, ha reiterat.

Així, interpel·lat per les declaracions que va fer davant del jutge l’exsecretària del grup municipal popular en l’Ajuntament de València María del Carmen García-Fuster, que va assegurar que donava compte de les despeses del partit al PP de la província, ha assenyalat que “per a això estan els gerents. Desconec això; si ho ha fet, haurà de demostrar-ho”, ha postil·lat.

Medina, preguntat també per si no els estranyava els grans actes que muntava el partit sense justificar les despeses, ha indicat que “en les campanyes, un està molt centrat en què ha de fer i com ho ha de fer. Si Madrid et dóna ‘X’ diners, un està centrat a administrar-los bé i a no tenir aquests problemes”, ha dit.

Davant del jutge, Medina també ha indicat que qualsevol despesa que no estiguera prevista en la comptabilitat electoral, no estava autoritzada i no es permetia llavors utilitzar el logo del partit ni el CIF. Preguntat, llavors, pels cartells pagats per alguns municipis no previstos en aqueixa comptabilitat, ha respost: “Si se’ls paguen ells...”.

Caixa B

D’altra banda, a Medina se li ha preguntat per la peça principal del cas Imelsa, en què l’exgerent d’Imelsa Marcos Benavent l’acusa de ser l’administrador d’una pretesa caixa B del PP. “És mentida”, ha asseverat. “Benavent –ha afegit– és un mentider i ho demostrarem full per full. Jo no he portat cap caixa B del partit”.

També ha negat que rebera diners de Benavent. “És una calúmnia”, ha subratllat, alhora que ha negat haver vist cap bossa amb diners, a pesar del que ha declarat l’exgerent d’Imelsa, que en alguna ocasió s’ha descrit com a ‘ionqui dels diners’. “Que explique ell què ha fet amb els diners que falten de la caixa d’Imelsa. En els tribunals ho aclarirem”, ha destacat.

Així mateix, ha afirmat que no coneixia res del que feia Benavent –en relació amb el pretés cobrament i repartiment de comissions il·legals–: “Si ho haguera conegut, o se n’anava ell o me n’anava jo. Això ho tinc molt clar i ho explicarem al seu moment”, ha insistit en declaracions als periodistes.

Etiquetas
stats