Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Alfonso Rus defensa Rita Barberá: “És la número u, sempre hi ha hagut classes”

L’expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, quan ha arribat a la Ciutat de la Justícia de València

Voro Maroto

València —

L’expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, defensa Rita Barberá –tothom és innocent “mentre un jutge no diga que és culpable”– i ha negat els delictes que Marcos Benavent, el ionqui dels diners, i la Guàrdia Civil li imputen en relació amb el cas Taula.

Rus ha ironitzat sobre les preteses caixes B del PP –“cinc no, 10 o 15”– i ha respost amb sorna sobre el diferent tractament donat pel PP a ell i a l’exalcaldessa de València. “Ella era la número u, sempre hi ha hagut classes”.

La senadora ha estat forçada a donar-se de baixa del partit amb l’anunci de la investigació del Tribunal Suprem, mentre que Rus va ser suspés de militància abans de qualsevol imputació judicial, després d’haver-se difós els àudios que més tard donarien lloc al cas Taula.

Rus també ha negat, en declaracions a la premsa, que haja cobrat mossegades i comissions il·legals per a destinar-les al club de futbol que presidia –l’Olímpic de Xàtiva– o amagar-les en paradisos fiscals. Això és una “barbaritat” que el jutge, la fiscalia i la policia “hauran de demostrar”,

L’expresident del PP de València ha tornat a declarar davant del jutge pel cas Taula un dia després de l’alçament del secret de sumari de la peça principal de l’assumpte, que apunta que tota la cúpula del PP estaria implicada en el cobrament de mossegades o comissions il·legals a canvi d’adjudicacions públiques. Assegura que no coneix el sumari: “Són 18.000 fulls, no he tingut temps de llegir-los”.

Rus ha entrat i ha eixit de la Ciutat de la Justícia de València entre insults i improperis: “Lladre, lladre”, li cantaven una desena de persones vestides amb jupetins de iaioflautes. Ha comparegut davant del jutge per la concessió d’un centre d’atenció telefònica de la Diputació a Servimun, una empresa vinculada a l’exsogre de Benavent.

Sobre aquest punt, ha assegurat que la concessió sota sospita –avalada, amb tensió, pels funcionaris de la corporació provincial– va ser impecable. L’expedient “era cosa dels tècnics” i l’adjudicació es va basar en un “plec impol·lut”.

Una empresa afavorida per “voluntat” de Rus

El jutge investiga aquesta contractació perquè té indicis “que l’adjudicació del servei d’atenció telefònica a Servimun, amb càrrec al pressupost d’Imelsa [una empresa de la Diputació], es va poder decidir per voluntat d’Alfonso Rus amb la intenció d’afavorir els interessos particulars d’aquesta empresa i del representant legal corresponent; per a fer-ho Alfonso Rus hauria comptat amb la col·laboració de Salvador Deusa, un funcionari.

L’afirmació del jutge es basa en el testimoni incriminatori de Benavent, que hauria estat confirmat per l’UCO, la secció especialitzada de la Guàrdia Civil que investiga el cas. Rus i els seus principals col·laboradors, ionqui dels diners inclòs, i Deusa, s’haurien aliat per atorgar el contracte a Servimun.

Rus defensa un imputat del PSOE

Rus, sota la teoria que cal respectar la presumpció d’innocència, també ha defensat Rafael Rubio, l’exdiputat socialista –ara en l’Ajuntament de València– imputat per la contractació de treballadors zombis –sense ocupació coneguda– en Imelsa. Rubio “és un dels polítics més seriosos que conec”.

Etiquetas
stats