Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els partits es reuneixen per desbloquejar la nova RTVV

El lletrat Enrique Soriano (tercer per l’esquerra) substitueix Josep López (dreta) com a candidat a presidir la nova RTVV EFE

Laura Martínez

El calendari continua corrent per a la nova radiotelevisió pública. Amb un president de consens entre tots els grups, l’optimisme va aflorant entre les formacions polítiques.

Divendres es reuniran els representants de les formacions per negociar el calendari per a reprendre l’elecció del Consell Rector i del president de la nova corporació. Segons han anat comentant distints partits, la idea és que aquest organisme estiga ja creat com més prompte millor, aquest mes, ja que per fi el candidat a presidir la nova radiotelevisió pública agrada a tots els partits.

Si tot transcorre segons les intencions, la votació hauria de dur-se a terme en el ple dels dies 21 o 22, ja que la setmana que ve l’ocupa el debat sobre política general de la Comunitat, o en un ple extraordinari per al 28 de setembre. Abans de la votació en l’hemicicle, els candidats a l’òrgan directiu –en el cas que canvien– i el president passaran per la comissió parlamentària corresponent per comparéixer-hi, com ja va ocórrer amb la votació anterior.

El bloqueig va passar de la Presidència al Consell Rector, davant de la proposta del PSPV de Josep López que no agradava ni al PP ni a Ciutadans. L’elecció d’Enrique Soriano, professor de dret i lletrat en les Corts sí que va agradar a totes les formacions. Ara, el conflicte se centra en la proposta dels populars, Maite Fernández, exdirectiva de Canal 9 acusada d’encobrir abusos sexuals a les treballadores, que va generar rebuig entre Compromís i Podem. Encara que per a molts representants es tracta d’una qüestió menor, ja que si s’ha aconseguit arribar a un acord per a la Presidència, que plantejava el principal problema, confien a consensuar també el Consell Rector.

Etiquetas
stats