Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Policia Local baixa la pressió i enguany posa un 36,7% menys de multes

Un control de motos de la Policía Local de Valencia

Carlos Navarro Castelló

Les malmenades butxaques de milers de famílies valencianes han rebut un respir en aquest primer trimestre de l’any pel que fa a multes per infraccions de trànsit.

Tant l’alcalde de València, Joan Ribó, com la regidora de Protecció Ciutadana, Sandra Gómez, ja van anunciar la intenció de fer que la Policia Local acomplira una funció més educativa i dissuasiva que no recaptadora, i, per ara, les xifres els en donen la raó.

Així doncs, segons han informat fonts de la Regidoria d’Hisenda, els agents han imposat un total de 2,7 milions d’euros en multes, la majoria per haver aparcat en doble fila, al carril del bus, per excés de velocitat o per haver envaït zones de vianants.

Aquesta xifra implica un descens del 36,7% respecte dels 4,3 milions d’euros que es van recaptar durant el mateix període de l’any passat, amb el PP al capdavant del consistori.

Pel que fa a aquest punt, fonts del cos n’han atribuït el descens a la tasca de conscienciació, a l’augment de les campanyes informatives en detriment de les de sancions i a una actitud més cívica dels ciutadans.

Des d’Hisenda han informat que, fins ara, han aconseguit recaptar la meitat dels 2,7 milions d’euros imposats en sancions.

En aquest sentit, han informat que continuen treballant amb la Generalitat i amb la Diputació per articular una fórmula que permeta cobrar les multes als infractors de les localitats de fora de València, que actualment comporten un 48% del total de multes que posen els agents a la capital i que queden sense recaptar en la majoria dels casos.

Etiquetas
stats