Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Garrotada judicial a Ribera Salud: El TSJCV torna a tombar la paralització del rescat públic de l'hospital d'Alzira

Hospital d'Alzira.

Carlos Navarro Castelló

Nou revés per a les aspiracions de Ribera Salud de paralitzar el rescat de l'hospital d'Alzira i de tot el departament de salut de la Ribera per a la seua integració en el sistema públic valencià.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha fet públiques aquest dijous dues noves actuacions en els quals torna a rebutjar la suspensió cautelar del procés de reversió.

Segons una de les actuacions, Ribera Salut demanava “mesura cautelar urgent per a la suspensió de la reversió del servei públic d'assistència sanitària integral del Departament de Salut de la Ribera” al·legant, entre altres coses, “l'absència d'un pla d'acció o projecte de reversió en la data actual que garantisca l'atenció sanitària integral del pacient”, i indicant que “el canvi de model provocarà el col·lapse assistencial immediat”.

No obstant això, el TSJCV al·lega que Ribera Salut no esmenta en el seu recurs “cap fet nou, ni cap circumstància sobrevinguda, diferents de les ja examinades en els diferents pronunciaments d'aquesta Sala, que ja han sigut tres, l'últim d'ells el 13 de febrer del 2018”, en els quals ja es rebutjava la suspensió cautelar de la reversió.

“Això motiva que la sala haja de rebutjar la petició de tramitació d'adopció de mesura cautelar instada per la representació processal de la part actora, doncs ni concorren circumstàncies d'especial urgència, ni s'aprecia la concurrència de nous fets, per la qual cosa cal estar a allò resolt en les actuacions precedents a les quals s'ha fet referència, sense que resulte procedent, en conseqüència, l'obertura de període probatori algun”, estableix la interlocutòria.

La segona de les resolucions emeses s'expressa en termes idèntics davant la petició de Ribera Salud d'establir una mesura cautelaríssima de suspensió del procés de reversió.

Sumant aquestes dues actuacions, els tribunals han invalidat ja vuit intents de Ribera Salud de paralitzar el rescat del centre sanitari per a la seua integració en el sistema públic valencià, com va informar recentment eldiario.es.

D'aquesta forma, segueix endavant el full de ruta marcat per la consellera de Sanitat, Carmen Montón, segons el qual, a partir de l'1 d'abril l'hospital d'Alzira i tot el departament de salut de l'àrea de la Ribera tornarà a estar gestionats per l'administració pública valenciana.

Etiquetas
stats