Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rivera exigeix al Govern “informació veraç” de l’atemptat a l’Afganistan

El candidat a la Presidència del Govern de Ciutadans, Albert Rivera, durant el míting aquest dissabte en el Museu de les Ciències Príncep Felipe de València.

Voro Maroto

Albert Rivera ha demanat aquest dissabte al Govern “informació veraç” contra “tanta confusió” al voltant de l’atemptat en què han mort dos funcionaris en l’ambaixada espanyola a Kabul (Afganistan). “Si, com sembla, ha estat un atac en tota regla a l’ambaixada espanyola”, el candidat de Ciutadans a la presidència del Govern vol claredat.

Així ho ha dit abans d’un míting del seu partit a València. Rivera assegura que el dissabte al matí ha enviat un missatge al president del Govern, Mariano Rajoy, que li ha telefonat al cap de 10 minuts. En la conversa, ha dit, li ha demanat una reunió del pacte antigihadista, que s’ha celebrat a la vesprada. “Ciutadans defensarà una política antiterrorista d’Estat, per damunt dels partits”, assegura, ja que “el terrorisme internacional és un gran repte per a Occident, que vol viure en llibertat”.

Omplir Vistalegre

Durant el míting de València, celebrat davant de centenars de persones –1.200, segons l’organització–, Rivera ha demanat una “gran mobilització” per a guanyar les eleccions, inclòs el desplaçament a la plaça de bous de Vistalegre (Madrid), on aquest diumenge Ciutadans celebrarà el seu acte més massiu el mateix dia que Podem. El líder de Ciutadans no sembla tenir fe que el seu partit atraga més gent que el de Pablo Iglesias, que, ha dit, és una formació “amb moltes coalicions, moltes plataformes i amb molts partits dins d’un sol partit”.

Contracte únic, pactes i reformes

Rivera ha repetit a València la seua lletania pel “canvi estable i sensat”. Un contracte únic per a posar fi a la precarietat i començar a reformar el mercat de treball, pactes de qualsevol mena per a “millorar Espanya” –singularment, per l’educació– i reformes pertot arreu. No ha fet cap menció al plagi de parts del seu programa electoral ni a la polèmica pel tuit fals amb què Carme Chacón (PSOE) l’ha acusat de masclista.

Sí que ha mencionat la resta dels partits. “Si guanya el PP no canviarà res, el PSOE ve per derogar tot el que ha fet el PP i tornar a un model que ja coneixem i Podem diu que vol fer canvis, però està en un extrem que no representa la majoria de la societat”. “Si la il·lusió venç la por, guanyarem les eleccions a la vella política”, ha dit entre aplaudiments.

Un sistema nou de finançament autonòmic

Rivera ha passat de puntetes pels temes valencians, encara que sí que ha mencionat, breument, la necessitat de millorar el sistema de finançament autonòmic, el cavall de batalla de l’actual Govern de la Generalitat, format per PSPV-PSOE i Compromís.“Hem de recuperar el prestigi de la Comunitat Valenciana, però no recorrent al folklore ni a identitats ni a pretesos greuges comparatius”, ha dit. El seu compromís és una nova “Llei de finançament autonòmic que atenga el cost dels serveis públics i garantisca la suficiència financera de les autonomies”. Tot això, “sense enfrontaments” entre territoris.

Carolina Punset, portaveu de Ciutadans en les Corts Valencianes, Vicente Ten i Toni Cantó, número 1 i 2 en la llista al Congrés per València, han precedit Rivera en la platea. L’exdiputat d’UPyD ha estat el més aplaudit. “La il·lusió és més forta que la por. Quan la vella política ens ataca, és que anem bé”.

Etiquetas
stats