Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Metrovalència lleva un 20% de trens en plenes festes de Nadal per estalviar

Un comboi de Metrovalencia a l'estació de l'Albereda.

Carlos Navarro Castelló

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) preveu retallar un 20% del servei que presta habitualment els dies 24, 28, 29, 30 i 31 de desembre, a més del 4 i 5 de gener. També el 26 de desembre i el 2 de gener perquè són dissabte.

Així consta en la previsió d’horaris penjada en la web oficial de Metrovalència, en què aquestes jornades figuren marcades amb “servei intermedi”, fet que implica la reducció de trens esmentada, que augmentarà les esperes en les estacions, a pesar de ser dies laborables en què, a més, l’activitat comercial es dispara, especialment en el centre històric de València.

Sobre això, fonts de FGV han justificat aquest mesura en la necessitat d’ajustar “l’oferta a la demanda”, ja que, segons les dades que manegen, aquests dies es produeix un descens significatiu de viatgers pel fet de no haver-hi classes: “Hi ha algunes puntes a les vesprades i el dia de Reis en què s’incrementa la demanda i en aqueixos moments puntuals sí que es reforçarà el servei”.

No obstant això, aquestes explicacions no convencen els petits empresaris. Així, des de l’Associació de Comerciants del Centre Històric de València han qualificat aquesta retallada d’“incongruent i contradictòria” amb la política de foment del transport públic en detriment del vehicle privat que el nou govern tripartit del Consell i de l’Ajuntament pretén implantar.

“No té sentit, haurien de mantenir com a mínim el servei ordinari perquè de segur que molts estudiants usen el transport públic per a anar a comprar al centre i si no els ho posen fàcil, acabaran anant als centres comercials de la perifèria”, lamenten des de l’entitat.

L’any que ve es mantenen les retallades

FGV ha aprovat fa poc el calendari de serveis per a l’any que ve. Tal com va avançar eldiario.es, hi haurà 200 dies de servei ordinari, 102 de servei intermedi inclosos els dissabtes amb un 20% menys de servei i 64 de festius i diumenges, amb una retallada de trens de fins al 30%.

Així, en comparació amb enguany, hi haurà dos dies menys amb retallades i es mantindran com a serveis intermedis els dies laborables del pròxim Nadal.

Des de FGV han comentat sobre això que, amb el personal que tenen actualment, no poden incrementar excessivament les circulacions, llevat de dates assenyalades, com ara les Falles.

Tanmateix, han recordat que aquesta situació podria canviar si finalment es produeix un augment de la plantilla al llarg de l’exercici pròxim, una cosa que està pendent d’aprovació abans que acabe l’any.

Servei nocturn pels sopars d’empresa

Però no tot són retallades. De fet, Metrovalència i TRAM d’Alacant ampliaran l’ horari de serveis aquest dissabte 19 de desembre per garantir la mobilitat de tots els que participen en els tradicionals sopars i festes d’empresa, i prolongaran la circulació dels trens fins passades les dues de la matinada. Aquest servei especial també s’oferirà aquest divendres a la nit.

Etiquetas
stats