Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutjat accepta la personació de l’Ajuntament de València en el cas de les presumptes contractacions irregulars

Els detinguts pel cas Imelsa declaren hui en el jutjat núm. 18 de València

Carlos Navarro Castelló

Una vegada alçat el secret de sumari de la peça separada del cas Taula que investiga algunes de les contractacions de l’Ajuntament durant el govern de Rita Barberá, el Jutjat d’Instrucció número 18 de València ha resolt favorablement sobre la personació en el cas del consistori com a perjudicat directe d’aquelles actuacions.

Fa ara un any, tan prompte com es van conéixer les investigacions, es va sol·licitar la personació arran d’una moció subscrita per l’alcalde, Joan Ribó.

Segons ha expressat l’alcalde Joan Ribó aquest divendres, “l’Ajuntament defensarà en tot moment els interessos de la ciutadania i de l’Administració; per això des del primer moment vam sol·licitar la personació en aquest cas per a exercir l’acusació particular i poder defensar de manera directa la recuperació de tots els diners que qualsevol acció irregular dels governs municipals anteriors haja pogut robar a la gestió òptima d’aquesta ciutat”.

Amb la personació en el cas, el consistori tindrà accés a totes les novetats que oferisquen les investigacions judicials sobre tota una sèrie de possibles delictes, com ara prevaricació administrativa, malversació de cabals públics, tràfic d’influències i suborn, en relació amb expedients de contractació d’obres fets per l’equip de govern del PP de Rita Barberá, per a netejar i mantenir les façanes de la Llotja, la consolidació de les torres del portal de Quart, la construcció i l’explotació del centre cultural La Rambleta, la restauració dels ponts de Serrans i de la Trinitat i contractes de serveis relacionats amb la Mostra de Cine.

Joan Ribó ha remarcat que “és una obligació d’aquest Ajuntament estar al capdavant de la lluita contra la corrupció i recuperar fins l’últim cèntim robat als valencians i a les valencianes”.

La personació del consistori es va sol·licitar el 30 de setembre passat, després que la Junta de Govern Local ho acordara a petició de l’alcalde uns dies abans, tan prompte com es van conéixer les investigacions en presentar-se la Guàrdia Civil en l’Ajuntament per a recopilar informació sobre els contractes esmentats.

Es tracta de la peça separada per la qual s’investiga el cobrament de comissions en la Regidoria de Cultura a canvi de l’adjudicació de faenes. En aquesta causa estan imputats l’exregidora de Cultura, María José Alcón, l’exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent i l’empresari José Adolfo Vedri.

Etiquetas
stats