Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Antonio Estañ canvia d'estratègia i assumeix també el càrrec de portaveu de Podem en les Corts

Reunió del Consell Ciutadà de Podem per a triar als seus nous portaveus

Laura Martínez

València —

No hi haurà separació de poders en Podem. L'actual secretari general de la formació morada ocuparà també el càrrec de portaveu en el grup parlamentari. El Consell Ciutadà valencià ha decidit aquest divendres a última hora de la vesprada que Antonio Estañ siga el nou síndic en les Corts en substitució d'Antonio Montiel. Una proposta que, segons informa el partit en un comunicat, venia des de la pròpia Executiva que lidera el secretari general.

La diputada autonòmica Fabiola Meco, afí l'exportaveu, i el seu homòleg César Jiménez ocuparan els altres dos càrrecs de portaveus adjunts. A més, a nivell orgànic s'ha designat la senadora Pilar Llima -de la candidatura afí a Pablo Iglesias-; la diputada en el Congrés Àngela Ballester -afí a les tesis d'Íñigo Errejón- i de nou a César Jiménez i Antonio Estañ com a portaveus del partit.

La decisió, asseguren des de la formació morada, no incompleix els estatuts. Encara que sí la paraula del secretari general, que advocava per un portaveu coral, paritària i que separara els càrrecs institucionals dels del partit. “No hem pogut, pels documents estatals, que la Secretaria General fóra coral, però sí pot haver-hi un portaveu compartit, descentralitzat i feminista”, va assegurar Estañ en presentar-se a les primàries de la formació morada, amb l'objectiu de “no centrar totes les responsabilitats en una persona”. Segons va explicar, el càrrec estaria assumit pel secretari general i altres dos persones més, de manera paritària i amb majoria femenina, arreplegava l'agència Europa Press en l'abril.

La decisió s'ha pres en unes setmanes de canvis dins la formació morada, a tan sol dos setmanes del debat de política general: la dimissió de la diputada Sandra Mínguez, número dos en les llistes d'Estañ, la renúncia de la periodista Lola Bañón a ocupar l'escó i un lloc en política, i l'entrada del sociòleg Jordi Alamán en el parlament valencià.

Etiquetas
stats