Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP valencià recorre al Govern en funcions per fer d’oposició a Ximo Puig i Mónica Oltra

El president del Partit Popular, Mariano Rajoy, amb la líder del PPCV, Isabel Bonig

Miguel Giménez

València —

Les últimes setmanes, l’oposició al Consell del Botànic de Ximo Puig i Mónica Oltra estan centrant-la diversos col·lectius que actuen de crosses en què es recolza el PP valencià d’Isabel Bonig. Fins ara, els populars han fet seues reivindicacions com les de la concertada, que va reunir a València milers de persones provinents de tot el territori valencià –fins i tot alguns de províncies limítrofes, com ara Múrcia– per protestar contra el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i han defensat el cardenal Antonio Cañizares, que ja s’ha posicionat políticament abans del 26J.

El relleu en tasques d’oposició l’han agafat els membres (en funcions) del Govern de Mariano Rajoy, i també el mateix president (també en funcions), que aquest divendres visita València abans de tancar la campanya a Madrid –igual que va passar amb motiu de les eleccions del 20D–. El president ha visitat unes quantes vegades la Comunitat Valenciana les últimes setmanes: es va reunir amb els representants de la concertada –va ser rebut entre víctors i xiulits– i va estar per terres alacantines (Torrevella i Santa Pola) per al començament de la campanya electoral. No ha desaprofitat l’ocasió per a carregar contra governs “radicals i extremistes” –entre aquests, inclou el valencià–, no obstant això no ha tingut ni cinc minuts per a veure’s amb el president ni amb cap dels seus consellers.

A més de Mariano Rajoy, dos ministres més han vingut aquests dies a València, sense tenir en compte l’‘alacantí’ García-Margallo, ministre d’Afers Exteriors, que desplega aquests dies la seua vida pel sud de la Comunitat Valenciana, on fa campanya com a número u dels populars per la circumscripció d’Alacant. Així, dimecres passat, el responsable d’Educació, Íñigo Méndez de Vigo, va estar per terres valencianes per reunir-se amb els representants de la concertada i, de passada, carregar contra el conseller Vicent Marzà per la no-aplicació de la revàlida de sisé de Primària, tal com marca la LOMQE del defenestrat José Ignacio Wert.

Tanmateix, el cas més cridaner ha estat, sens dubte, el del ‘non grat’ Cristóbal Montoro. El ministre d’Hisenda, que és qui ha estat posant traves en els últims mesos a l’arribada dels anhelats diners del FLA a la Comunitat Valenciana i el que, a pesar de reconéixer l’infrafinançament, no es va dignar a elaborar un model nou de finançament més just, a més d’exigir a la Generalitat el pagament dels 19 milions d’euros amb què la Unió Europea ha multat el regne d’Espanya pel falsejament de les xifres de dèficit dels governs de Francisco Camps i Alberto Fabra, es reunia també el dimecres amb els empresaris valencians.

Montoro, que no va trobar cinc minuts en l’agenda per a veure’s amb el president Ximo Puig o el conseller d’Hisenda Vicent Soler, no va desaprofitar l’ocasió per a entrar en campanya i carregar contra l’executiu valencià, a qui va titlar de “deslleial, victimista i mal gestor”. Aquesta visita ha estat la que ha dolgut més en el Consell, que no ha dubtat a criticar durament el ministre, de qui ha arribat a dir que fa un ús electoralista del càrrec.

No són aquests els únics casos –encara que sí els més recents– de membres del Govern central que han estat per terres valencianes per censurar uns comportaments determinats de la Generalitat. D’aquesta manera, el mes de març passat la ministra de Foment, Ana Pastor, va estar per terres alacantines per participar en la jornada “El ferrocarril, eix vertebrador” o posteriorment, ja el maig, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, va participar a València en una jornada organitzada pel Fórum Europa, on va qüestionar el dret civil valencià. I tot això sense tenir temps d’entrevistar-se amb cap membre del Consell.

Etiquetas
stats