Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

XIII Congrés del PSPV: 500 esmenes a 'La via valenciana' a debat

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, en la primera jornada del 13é congrés nacional del PSPV

Europa Press

València —

El PSPV debat aquest dissabte en el seu 13 Congrés Nacional més de 500 esmenes presentades a la ponència marc 'La via valenciana', que marcarà l'horitzó del partit a la Comunitat Valenciana. El conclave, que ha ratificat a Ximo Puig com a secretari general dels socialistes valencians després de les primàries del 16 de juliol, va comptar amb l'assistència del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a la inauguració.

La Institució Firal Alacantina (IFA), situada a Elx, acull el 13 Congrés Nacional del PSPV, en el qual en la primera jornada s'ha debatut l'informe de gestió dels òrgans nacionals de l'Executiva.

Aquest dissabte a les 09.30 hores estan citats els 444 delegats amb dret a vot per a participar en les diferents comissions on es debatran les esmenes a la Ponència Marc.

Cadascun d'ells estarà adscrit a alguna de les tres grans àrees de treball establides en el Congrés: 'Reparant i Conquistant Drets Socials'; 'La Reconstrucció econòmica de la Comunitat, Valencianisme i Federalisme' i 'Model de Partit de la Via Valenciana: un PSPV a l'avantguarda del PSOE'.

Així, la segona jornada de la convenció dels socialistes valencians estarà destinada al debat sobre el document marc, que es votarà aqueix mateix dia a última hora de la vesprada.

El diumenge, abans del tancament del conclave, es votaran i proclamaran els nous òrgans nacionals així com els membres del Comitè Federal. El reelegit secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, clausurarà el Congrés Nacional en un acte al que assistiran militants socialistes i representants de la societat civil valenciana.

Etiquetas
stats