Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El govern valencià sent “vergonya” de Rita Barberá i del partit “que la tapa”

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, informa dels acords del Govern valencià

Miguel Giménez

València —

“Sentim vergonya de Rita Barberá i del partit que la tapa [PP]”. Així s’ha referit la vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, a la situació en què es troba la senadora i exalcaldessa de València després que aquesta mateixa setmana haja abandonat el Partit Popular, però mantenint l’acta en la Cambra Alta arran de l’obertura de causa per blanqueig en el Tribunal Suprem.

Segons l’opinió de la consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, els populars no havien d’haver proposat mai Rita Barberá –a qui les Corts reclamaven aquest mateix dijous per unanimitat que renunciara a l’escó, de designació autonòmica– com a senadora: “Ja es coneixien les irregularitats en Imelsa i les despeses en productes de luxe a compte de l’Alcaldia”. “El que ha fet Barberá abans d’imputar-la estava lleig i el que està clar és que la línia de la decència no la poden marcar els tribunals”, ha apuntat Oltra, que considera que l’exalcaldessa “no té lloc en la vida pública, encara que no estiga imputada”.

Segons l’opinió de la vicepresidenta del Consell, la polèmica al voltant de Barberá no va eclipsar el debat de política general: “El president va desgranar una gran quantitat de polítiques que s’han fet bé en aquests mesos, que han fet fruit i de les quals estem satisfets”. D’aquesta manera, ha insistit en el fet que tot el que envolta l’encara senadora “no pot tapar l’eliminació del copagament, que les famílies han començat el curs escolar amb els llibres damunt de la taula i sense pagar un euro, que s’ha regularitzat la situació de 15.000 dependents...”.

Hipoteca reputacional

Mónica Oltra ha lamentat l’impacte “molt greu” que la situació de Rita Barberá o el cas Taula –que relaciona l’expresident de la Generalitat Francisco Camps i uns quants exconsellers amb el pretés cobrament de comissions il·legals– en la imatge de la Comunitat Valenciana. “Cada vegada que salta un cas d’aquests exportem una imatge de corrupció que no es correspon en absolut amb els valencians”, ha assegurat Oltra, que ha carregat contra el PP pel fet d’estar més preocupat pels seus problemes judicials que de fer política, a més d’acusar els populars d’“exportar antivalencianisme”.

La vicepresidenta valenciana considera que el PP té un problema per a distingir les persones dels euros: “Amb els 1.000 milions robats en Ciegsa es podrien haver construït tots els col·legis que estan en barracons, es podria haver invertit en centres de salut, en dependència...”. El Consell, ha sentenciat Oltra, treballarà per recuperar “fins l’últim cèntim robat, perquè la corrupció té com a conseqüència l’empobriment general”.

Etiquetas
stats