Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El TSJ ordena el tancament de la tercera fase de la depuradora de Pinedo per no tindre llicència ambiental

La depuradora de Pinedo, gestionada per l'empresa pública Emarsa

EFE

València —

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha ordenat el tancament de la fase III de l'estació depuradora d'aigües residuals de Pinedo (València), a causa que manca de llicència ambiental.

Així ho estableix una sentència de la secció primera de la Sala Contenciosa Administrativa del TSJCV facilitada per l'alt tribunal valencià, que va ser dictada el passat 30 de juny.

L'origen de la sentència és un recurs plantejat per veïns afectats per l'ampliació de la depuradora contra les resolucions de la Conselleria de Medi ambient, l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i l'Ajuntament de València que van denegar per silenci administratiu la seua petició de tancament de la depuradora.

Els demandants reclamaven la nul·litat de les llicències d'obres de la depuradora, la nul·litat de les llicències d'activitat i d'obertura, el tancament de l'estació en totes les seues fases i seccions, i danys i perjudicis per les lesions patides en els seus béns i drets.

La decisió judicial estima parcialment el recurs, ja que assenyala que no procedeix l'anul·lació de les llicències d'obres, en haver transcorregut el termini de quatre anys previst en la legislació urbanística per al restabliment de la legalitat urbanística infringida.

Fases I i II

Així mateix, denega la nul·litat de les llicències d'activitat i obertura, malgrat que les fases I i II de la depuradora “manquen de llicència d'activitat i obertura”, ja que donat el temps transcorregut “no procedeix” revisar ara aqueixa absència de llicència.

No obstant açò, la sentència indica que la fase III de la depuradora manca així mateix de llicència ambiental, a pesar que es va iniciar la tramitació del corresponent procediment a aquest efecte, i afig que l'absència d'aqueixa llicència comporta el tancament d'aqueixa fase, de conformitat amb l'establit en la llei 2/2006.

Per tant, la Sala entén que les resolucions de la Conselleria de Medi ambient, l'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i l'Ajuntament de València que van denegar per silenci administratiu les sol·licituds de tancament són parcialment contràries a dret quant al tancament de la fase III, per la qual cosa les anul·la parcialment.

No existeixen danys i perjudicis

Sobre la petició d'indemnitzacions per danys i perjudicis, el TSJCV les desestima, doncs els demandants ni tan sols van concretar en el seu recurs les bases per a la fixació en període d'execució de sentència de les indemnitzacions procedents, mentre que fa imposició de costes processals.

La resolució ordena finalment a les Administracions demandades el tancament de la fase III d'aquesta estació depuradora, epicentre de l'anomenat cas Emarsa en el qual s'investiga un “forat” econòmic d'almenys vint-i-tres milions d'euros a través de l'extinta empresa pública.

Etiquetas
stats