eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

Joana Silvestre

Coordinadora de l'associació Sura. Professora d’educació secundària i especialista en educació emocional.

Associació Sura. Escola de Segona Oportunitat. Associació valenciana, dedicada a crear projectes educatius basats en l'educació emocional i metodologies d'èxit per garantir la igualtat d'oportunitats.

Los otros 'héroes' que también sufren: las penurias de los transportistas que llenan fábricas y supermercados durante el estado de alarma

El sector del transporte es uno de los considerados imprescindibles en este estado de alarma generado por la enfermedad del Covid19. Aunque la mayoría de comercios permanezcan vacíos, la realidad es que desde el Gobierno se pide que no se pare del todo la actividad empresarial, puesto que supondría un duro golpe a la economía del país del que resultaría mucho más doloroso salir.

Porque mientras la actividad siga, aunque a medio gas, resulta indispensable llevar las materias primas o productos elaborados a su siguiente punto en la cadena de producción. Además, no olvidemos la rapidez con la que se vacían los estantes de los supermercados que hay que reponer diversas veces al día. Y es que aunque la economía pare, la vida sigue.

Seguir leyendo »

Els altres ‘herois’ que també pateixen: les penúries dels transportistes que omplin fàbriques i supermercats durant l’estat d’alarma

El sector del transport és un dels considerats imprescindibles en aquest estat d’alarma generat per la malaltia del Covid-19. Encara que la majoria dels comerços romanguen buits, la realitat és que des del Govern es demana que no es pare del tot l’activitat empresarial, ja que suposaria un colp ben dur a l’economia del país del qual resultaria molt més dolorós eixir.

Perquè mentre l’activitat continua, encara que a mig gas, resulta indispensable portar les matèries primeres o els productes elaborats al punt següent en la cadena de producció. A més, no oblidem la rapidesa amb què es buiden els estants dels supermercats, que cal reomplir unes quantes vegades al dia. I és que, encara que l’economia pare, la vida continua.

Seguir leyendo »

Les oposicions no són en juny

Qui no té una persona coneguda que ens els propers mesos passarà per un procés selectiu per la funció pública?

Sembla un procés natural que milers de persones afronten cada any, però la veritat és que és bastant més complex que una série d’examens i de competició entre professionals.

Seguir leyendo »

El '#MeToo' a casa nostra

Fa dies que seguisc amb preocupació una campanya que sembla ser l’homònima al me too que va sorgir fa uns mesos als EEUU. Aquesta campanya té per objectiu desemmascarar agressors sexistes entre personatges del món de la cultura. L’aparició d’iniciatives com estes evidencia l’augment de consciència que adquirim com a societat, estem despertant i sembla que el moviment feminista és imparable, fet que considere esperançador i necessàri.

Durant l'última setmana hem pogut seguir a tuiter desenes de denúncies públiques adreçades a diferents components de grups de música del més variat i divers, des de grups que actuen en els festivals més populars, com el Mad Cool, fins a grups de música en català, que se suposen d’esquerres, anticapitalistes i en definitiva, aliats.

Seguir leyendo »

El teatre esdevé promotor de la unió entre el poble de Buñol i el Centre de Menors

El passat desembre, un grup de joves del Centre de Recepció de Menors (CRM) de Buñol van protagonitzar l’estrena de l’obra de teatre La clase encendida. Una peça que portaven assajant amb il·lusió i esforç des de feia mesos. Entrades exhaurides i teatre ple de gom a gom, acompanyat d’un públic entregat i uns actors inmillorables feren de la representació un èxit rotund, sense pal·liatius.

Tan gran va ser l’èxit del teatre, que l’IES La Hoya de Buñol va organitzar una jornada per conéixer als artistes, mostrar-los les instal·lacions de l’institut i intercanviar amb ells experiències i aprenentatges. Així, durant un matí els alumnes del CRM de Buñol van gaudir d’un magnífic concert interpretat pels alumnes de 1r i 4rt de l’ESO, així com també van aprendre a fer sabó amb oli, mel, sosa i pròpolis, de la mà dels alumnes i l’equip docent d’un dels cicles formatius.

Seguir leyendo »

La millor versió de tu mateix

AMOR. 1.310.000.000 referències de la paraula amor en només 0,53 segons. 259.107 búsquedes al diccionari de la RAE en 2017. 14 entrades al diccionari de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Cada any, centenars de cançons, pel·lícules, anuncis, sèries i programes de TV omplen les nostres vides d’allò que se suposa és l’amor; ens ensenyen que la resta ens ha d’estimar inclús més del que nosaltres ens estimem. Un amor influenciat pel capitalisme ens fa desitjar cossos i persones com a mers béns de consum, d’usar i tirar. A més, el mateix sistema de producció, amb les extenses jornades de treball ens dificulta disposar de temps de qualitat per dedicar a la cura, a l’atenció i, en definitiva, a l’estima.

Seguir leyendo »