Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ada Colau retira el bust de Joan Carles I del saló de plens de l'Ajuntament de Barcelona

Retirada del bust de Joan Carles I del saló de plens / Ayuntamiento de Barcelona

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha anunciat aquest dijous la retirada del bust dedicat a Joan Carles I del saló de plens del consistori, ja que ja no és el cap d'Estat, pel que considera que és una “anomalia ”que estigui situat aquí.

Ha ressaltat en roda de premsa que estudiaran amb la resta de partits si es col·loca en el seu lloc una representació del Rei Felipe VI, després del que ha assegurat que revisaran des del consens la simbologia i la iconografia monàrquica tant a l'Ajuntament com a la ciutat, ja que considera que està “sobrerepresentada”.

El comissionat d'Estudis Estratègics i Memòria Històrica, Xavier Domènech, ha explicat que revisaran el nomenclàtor i la iconografia a la ciutat, i ha proposat que la primera “actuació simbòlica” sigui traslladar l'estàtua de la República, situada ara a la plaça Llucmajor, a la cruïlla entre passeig de Gràcia i l'avinguda Diagonal, conegut com la plaça del Llapis.

Etiquetas
stats