Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

Barcelona encapçala les protestes per exigir la dimissió de Mariano Rajoy

Un miler de persones exigeixen la dimissió de Mariano Rajoy a Barcelona

João França

Barcelona —

Prop d’un miler de persones s’han concentrat aquesta tarda davant de la Delegació del Govern Espanyol al carrer Mallorca de Barcelona i han seguit en manifestació cap a la seu del Partit Popular per demanar la dimissió de Mariano Rajoy després de les noves revelacions sobre la relació entre el president del Govern i Luis Bárcenas.

El “No ens representen” ha sonat amb força al carrer Mallorca, entre molts altres crits dirigits directament contra el president del govern. Els activistes de la PAH han animat l'ambient, amb gent de diversos col.lectius i també partits polítics, però sobretot gent del carrer que feia sonar cassoles amb un soroll ensordidor.

La convocatòria s’ha fet aquest matí a través de les xarxes socials i s’ha difòs amb el hashtag #FemForaLaMàfia. “És un motiu d'alegria i esperança que amb tan poca antelació siguem tants un diumenge de juliol”, ha remarcat Ada Colau, de la PAH.

Colau ha afegit que “la situació és d'emergència i, al contrari del que ens diuen, no falten recursos, sinó que estan en comptes a Suïssa”. “S'ha provat que el mateix president del govern és corrupte, ha de dimitir, respondre per això i si cal anar a presó”, ha dit.

Davant el resultat de la convocatòria, Albano Dante, de la revista Cafè amb Llet, assegura que “si fos Rajoy, tindria por”. “Es nota un optimisme, ja comença a poder-se tocar que cauran”, ha dit. I també ha remarcat que el lema de la convocatòria no feia referència només al PP. Per això portava una pancarta amb el lema “Mafiosos sense fronteres” amb els símbols de PP, PSOE i CiU.

La monja benedictina Teresa Forcades, que s'ha apropat a la manifestació després d'una trobada del Procés Constituent, ha remarcat el caràcter ciutadà i plural de la manifestació. “El problema no és la corrupció, l'abús del sistema, sinó el mateix sistema, que no permet que hi hagi una democràcia directa”, ha dit Forcades.

Laia Ortiz, diputada d'ICV, ha assegurat que “tenim un govern completament il.legítim i en qualsevol país democràtic s'haguessin convocat eleccions”. Joan Josep Nuet, diputat d'EUiA al Congrés, ha demanat la dimissió del govern i la convocatòria d'eleccions. “Si dimiteix Rajoy ajudarà a una sortida més justa de la crisi i a que Catalunya sigui més lliure”, ha dit. David Fernández, diputat de la CUP, ha rebutjat fer declaracions a la premsa durant la concentració perquè el protagonisme havia de recaure en la gent del carrer, ha explicat.

Al final de la manifestació s'ha celebrat una assemblea on s'ha plantejat si esperar a tornar a convocar la protesta el dijous com es farà a Madrid o fer-ho aquest dilluns mateix, i finalment s'ha optat per convocar una nova protesta aquest dilluns a les 20h davant la Delegació del Govern.

Etiquetas
stats