Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

Barcelona retira una exposició al Fossar de les Moreres per les crítiques rebudes a les xarxes socials

Els carros amb maons en el moment de la seva retirada al Fossar de les Moreres

elDiario.es Catalunya

Una exposició al carrer torna a obligar al govern d'Ada Colau a actuar. Després de retirar el bust de Franco de davant del Born Centre Cultural fa unes setmanes per la polèmica suscitada, aquesta tarda de dissabte l'Ajuntament de Barcelona ha decidit posar fi a una mostra que els estudiants de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB) havien situat al Fossar de les Moreres, un espai emblemàtic de la Guerra de Successió on estarien enterrades algunes de les víctimes del setge borbònic del 1714 a Barcelona.

Arran de la intervenció artística aquest matí de dissabte, diferents persones han mostrat la seva disconformitat a les xarxes socials vers l'espai escollit per a dur a terme l'obra. Per contra, els autors de l'obra han comptat amb el suport del grup de recerca de la UB, Barcelona: Recerca, Art i Creació (BRAC).

Davant l'allau de crítiques, una brigada municipal ha retirat els carrets abans de les cinc de la tarda. Fins i tot un col·lectiu, Moltes Mercès, havia organitzat per a la tarda una concentració per a reclamar a l'Ajuntament que desmuntés l'exposició. Davant la retirada per part del consistori, s'ha desconvocat la protesta.

L'obra artística ha tingut només unes hores de vida: el rebombori generat per la mostra a les xarxes ha obligat al consistori a prendre mesures i finalment ha decidit retirar la quinzena de carros plens de maons que envoltaven el peveter amb la flama que crema en record dels barcelonins morts en aquell conflicte. La instal·lació, que formava part del festival Llumb BCN, tenia per títol Foc de llar, i volia representar el caliu d'una llar de foc en un espai urbà obert.

Etiquetas
stats