Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La alcaldesa de Marbella cancela en Luxemburgo la hipoteca de tres millones
La última entrega de MAR confirma el fraude fiscal de la pareja de Ayuso
Opinión - El problema de los tres gorros. Por Elisa Beni

Bcomú no aconsegueix assegurar el suport a la seva ampliació pressupostària

Dilluns es preveu el ple on es votarà definitivament la modificació de crèdit de Colau

elDiario.es Catalunya

El govern de Barcelona en Comú no ha aconseguit assegurar els suports necessaris per a la seva macromodificació de crèdit a la Comissió d'Economia i Hisenda d'aquest dimarts. A la incertesa de la CUP, molesta per les respostes a les deu al·legacions al pressupost presentades fa uns dies, se sumen la reserva de vot d'ERC, PSC i Ciutadans, que dilluns —quan està previst el ple on es farà la votació definitiva— es pronunciaran sobre la modificació pressupostària de Colau. CiU i PP són els únics grups que ja hi han votat en contra.

La Comissió d'Economia ha comptat, doncs, amb més vots en contra (PP i CiU) que a favor (Bcomú); les reserves de vot es computen com a abstencions. Fins i tot ERC i PSC, els principals aliats de Colau per a la modificació pressupostària han fet reserva de vot, postergant la rúbrica del seu compromís amb la modificació del govern municipal fins dilluns.

Qui més clar ho ha tingut ha estat el PP i CiU. Precisament els convergents, en paraules de la regidora Sònia Recasens, han estat un dels grups més durs: Recasens ha qualificat de “presa de pèl” els pressupostos, alertant del perill de dèficit a final d'any que comporta assumir els números de Colau. Ciutadans i PP han criticat, per la seva banda, la lenta negociació entre el govern i els partits d'esquerres.

Precisament un d'aquests partits, la CUP, és la que més reticiensies havia mostrat al llarg d'aquesta setmana. I el regidor dels anticapitalistes, Josep Garganté, les ha fet paleses al llarg de la Comissió d'Economia: Garganté ha titllat la modificació de crèdit de “continuista” i, com ja va fer l'Assemblea General de la CUP dissabte passat i Maria Rovira ahir en compareixença, s'ha mostrat llunyà als postulats de Bcomú. Està previst que la CUP decideixi sobre el seu vot aquest dijous en assemblea, tot i que des de fonts de la formació d'esquerres s'anuncia que es treballarà amb el govern “fins a l'últim moment”.

stats