Detinguts dos joves acusats d'agredir els Mossos a les manifestacions del Banc Expropiat

Una filera de mossos antiavalots tanca el pas a una columna de manifestants davant el Banc Expropiat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous dues persones acusades d'agredir agents de la policia en el transcurs de les manifestacions de suport al Banc Expropiat, centre social ocupat en una sucursal bancària al barri barceloní de Gràcia que va ser desallotjat el maig passat.

El desallotjament del Banc Expropiat acaba amb aldarulls i manifestants ferits al barri de Gràcia

El desallotjament del Banc Expropiat acaba amb aldarulls i manifestants ferits al barri de Gràcia

La policia els acusa d'haver colpejat “amb objectes contundents” a dos mossos de la unitat d'antiavalots que, segons la nota difosa per Interior, van agafar una baixa mèdica arran dels fets. Per això, els imputen delictes de lesions, atemptat contra agents de l'autoritat, desordres i manifestació il·lícita. Els detinguts són dos joves, de 19 i 25 anys, de nacionalitat espanyola i la policia catalana no descarta que pugui haver-hi més detinguts en les pròximes hores.

Les manifestacions en suport al Banc Expropiat es van dur a terme entre els dies 22 i 29 de maig, després que el centre social fos desallotjat de forma violenta pels Mossos d'Esquadra. En protesta pel tancament i amb la voluntat de tornar a entrar al local anunciada pel col·lectiu, durant diverses nits es van realitzar manifestacions en què es van produir dures càrregues policials i diversos disturbis.

Els Mossos asseguren que les agressions contra els seus agents es van produir diumenge dia 29 de maig. Aquell dia diversos col·lectius havien convocat activitats a la plaça i un ampli dispositiu policial va blindar el Banc Expropiat per evitar la seva reocupació.

Etiquetas

Descubre nuestras apps

stats