Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els Mossos blinden el Banc Expropiat per evitar la seva reokupació

Un perímetre dels Mossos ha impedit acostar-se al Banc Expropiat.

Oriol Solé Altimira

Des de mig matí d'aquest diumenge un ampli dispositiu d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra té envoltat al Banc Expropiat per evitar que l'antiga sucursal sigui reokupada. La presència policial ha evitat que els manifestants tornin al Banc Expropiat, el desallotjament del qual ha provocat una setmana de concentracions de suport, disturbis i càrregues policials.

La protesta s'ha desenvolupat sense incidents durant tot el matí fins passades les 14 h, quan s'han produït quatre càrregues policials al carrer Desamparats després que alguns concentrats llancessin aigua i farina als agents. També hi ha hagut corredisses al mercat de l'Abaceria, i a Travessera de Gràcia han identificat una dona.

Aquest diari ha comprovat una persona ferida al braç per cop de porra. Els manifestants també han denunciat almenys dues persones ferides al cap per les càrregues. I a través de Twitter el regidor de la CUP a Barcelona, Josep Garganté, també ha acusat a un mosso de copejar-lo amb la porra “quan estava d'esquenes caminant”. Per la seva banda, els Mossos han informat que set agents han resultat ferits.

La concentració a la plaça Revolució s'ha reprès passades les 16 h, i sobre les 18 h ha arrencat una manifestació d'unes 500 persones que ha recorregut els carrers del barri. La marxa s'ha desconvocat a la plaça Rovira i Trias, al nord de Gràcia. Els membres del Banc Expropiat han avisat que llançaran més convocatòries la setmana que ve. L'objectiu és el mateix que avui no han aconseguit: tornar al Banc Expropiat.

Durant el matí, grups d'una cinquantena de persones s'han plantat davant els quatre punts del cordó policial des d'on els antiavalots mantenen blindat el Banc. A la travessera de Gràcia diverses famílies han jugat amb els seus fills amb cascos de plàstic davant de la mirada dels antiavalots.

A l'altre costat de la Travessera, els manifestants portaven màscares de paper amb la cara de Manuel Bravo Solano, l'empresari immobiliari propietari del Banc Expropiat que va demanar el desallotjament del local quan l'Ajuntament d'Ada Colau va deixar de pagar-li el lloguer que havia acordat amb el exalcalde Xavier Trias. La Fiscalia investiga Trias per malversació de diners públics.

Al carrer Mare de Déu dels Desemparats, alguns manifestants han insultat els Mossos i han recordat les víctimes d'intervencions policials com Juan Andrés Benítez, Ester Quintana o Patricia Heras, sense que la cosa hagi anat a més.

Etiquetas
stats