Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ajuntament de Barcelona es personarà en el cas de l'agressió a una dona que vestia amb nicab

Imatge d'arxiu d'una dona vestida amb nicab mentre parla per telèfon

Yeray S. Iborra

L'Ajuntament de Barcelona es personarà com a acusació popular en el cas de l'agressió el passat dilluns 29 d'agost a una dona que vestia nicab. El consistori ha adoptat la mesura amb l'objectiu que “s'aclareixin els presumptes fets delictius i es condemni als seus autors en relació a la motivació de l'agressió [de suposat caràcter racista] amb la voluntat de defensar la convivència”, segons informa el mateix Ajuntament.

La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir el passat dilluns a dos homes acusats d'un delicte d'odi. Segons han informat fonts policials, se'ls acusava d'agredir una dona embarassada que vestia amb un nicab, vel que cobreix la cara amb una escletxa per als ulls, quan aquesta passejava en companyia de la seva parella i els seus fills pel centre de Barcelona. Segons els testimonis, els agressors haurien increpat a la dona i fins i tot li haurien clavat una puntada de peu al ventre.

Després que la Guàrdia Urbana comprovés que els detinguts tenien antecedents relacionats amb pertinença a grups radicals d'extrema dreta dins de l'àmbit esportiu, es va posar aquesta informació en coneixement del fiscal coordinador de la Fiscalia Provincial de Barcelona de Delictes d'Odi i Discriminació. Els suposats agressors han quedat en llibertat amb càrrecs i han estat acusats d'un delicte d'odi i discriminació, a més d'un altre per lesions.

“Les manifestacions intolerants, els tractes discriminatoris i el menyspreu de persones pel simple fet de formar part d'un col·lectiu determinat és una vulneració de drets humans i un atac a la societat en el seu conjunt”, ha destacat el quart tinent d'alcalde de Ciutadania, Transparència i Participació, Jaume Asens. Asens ha defensat la personació de l'Ajuntament contra els agressors perquè la lluita contra el discurs i els delictes d'odi en les seves diferents vessants és “un dels eixos de treball del govern” de la ciutat.

De fet, l'Ajuntament de Barcelona va aprovar el passat mes de juliol una mesura de govern que pretén “convertir la ciutat en un referent dels Drets Humans”. Dins d'aquest marc, el consistori també treballa en un protocol de coordinació amb la Fiscalia de Delictes d'Odi i Discriminació per agilitzar la personació de l'Ajuntament en els casos que tinguin lloc a Barcelona.

Etiquetas
stats